..we lead others in to the light. Att säga att det brinner i knutarna vore att ta i å det grövsta men det börjar åtminstone vara hög tid att börja fundera på nästa tjänstebil. Det är ett halvår kvar till jag skall byta ut Edgen men med dagens leveranstider för en ny bil så gäller det att inte dröja för länge med beställningen för att få den i tid. Den stora frågan är bara vad man skall välja? Vilken bil finns det som lockar? Vet faktiskt inte!! Har ingen så där som jag direkt kan säga; den vill jag ha! Skall man gå på en renodlad elbil denna gång? En laddhybrid? Det jag vet är att det inte blir en diesel till i alla fall. Nä, inte efter alla utsläppsskandaler. Då blir det hellre en bensinbil denna gång.

Det jag vet är att det INTE blir en bil från Volkswagen-koncernen. Det lurendrejeriföretaget kan behålla allt vad Audi, Skoda och Seat heter för dem själva. Ush och fy! Inte heller kommer det bli någon bil från PSG-koncernen som också agerat tvivelaktigt. Främst då kanske Renault. Nä, vill ha ett märke man kan lita på i det som de säger så får bli någon annan.

Senaste 3 bilarna har ju samtliga varit fyrhjulsdrivna och haft högre markfrigång där de 2 senaste varit så kallade SUV:ar. Nog för att Mustangen är tvåhjulsdriven och låg men tror nog ändå att det skulle vara svårt att frångå de två nämnda epiteterna på en bil som främst är tänkt att användas vintertid. Åtminstone 4WD är ett krav även fortsättningsvis.

Så vad blir det då? Tydligen en fyrhjulsdriven elbil, laddhybrid eller som sista utväg, bensinare, som gärna får ha lite högre markfrigång än normalt. Enkelt, eller hur? Men den skall också rymmas inom en rimlig budget och helst ha ett betydligt lägre förmånsvärde än den nuvarande. Vilket gör ekvationen lite klurigare. Kommer verkligen att krävas lite undersökande från min sida för att hitta en bil jag kan leva med i 3 år. Frågan är vars jag börjar?

Skall det bli ytterligare en Ford? Inte utan att man inspireras till det i nedan reklam. Storytelling som verkligen tilltalar mig och som får mig att gilla Ford ännu mer än jag redan gör…