Kan verkligen varmt rekommendera att ni tar er tid och ser dokumentären TT3D: Closer to the Edge från 2011 om det klassiska loppet ”Isle of Man TT”. Man behöver inte alls vara något superfan av motorcykelracing, som undertecknad definitivt inte är, för att uppskatta den. Filmen är precis så där gripande och underhållande som en dokumentär av rang skall vara och man fascineras onekligen av de våghalsar som ställer upp. Sedan tävlingen startade 1907 så har den totalt krävt 258 liv bland de tävlande, inklusive 3 svenskar. Då är inte publik och andra som dött i anslutning till tävlingarna medräknade! Helt sjukt! Bara senast, dvs 2018, så dog 3 tävlande, 1 under race och 2 under träning. Inget för de räddhågsna med andra ord. Men som sagt, dokumentären är riktigt, riktigt bra och som tur är så ligger den faktiskt uppe i sin helhet på Youtube och ni hittar den här: https://youtu.be/ihH5uDUaqRE. Den kan vara lite svår att hänga med i otextad på grund av de engelska dialekterna, men som tur är så finns det engelsk textning med på versionen i den där länken och det rekommenderas att ni aktiverar den. Vill ni hellre ha svensk text får ni leta upp den någon annanstans, men det är det väl värt ifall man inte klarar sig med engelska. Att se den utan textning är snudd på omöjligt då man inte förstår mer än en tredjedel av vad han som man får följa säger. Riktigt svår dialekt! Men en riktigt skön karaktär med härliga kommentarer. Som sagt; SE DEN!