Det börjar sannerligen märkas att Game of Thrones är på väg att ta slut. Visst, de har antytt att det skall komma mer GoT framöver i form av en prequel-serie men med bara två avsnitt kvar så finns det andra som planerar att ta dess plats. Har tidigare här i bloggen skrivit om Amazons Lord of the Rings-serie, som även den kommer vara en prequel, och som nu även rapporterats erhållit beställning på åtminstone två säsonger. Releasedatum för serien är för tillfället okänt men den väntas ha premiär under 2021 om man skall tro ryktena. Utöver detta, och som jag också skrivit om här i bloggen tidigare, så kommer ju även en serie baserad på kanske den bästa fantasy bokserien till dags dato; The Wheel of Time inom kort. Även här är det Amazon som står för fiolerna när man tillsammans med Sony Pictures påstås påbörja filmatiseringen i September i år. Som om inte detta vore nog så gick häromdagen regissören Ron Howard ut med att han och Jon Kasdan jobbar på att skapa en serie till Disneys nya streamingtjänst som kommer i höst, Disney+, baserat på den gamla goda fantasyfilmen Willow. Kan inte nog uttrycka min kärlek till Willow som film och när nu originalregissören från 1988 börjar prata i dessa termer så kan man ju inte annat än bli hypad, eller? Har sett denna film så sjukt många gånger och musiken i filmen är helt underbart bra. Så bra att jag placerade den på plats 18 på min lista över de bästa soundtracken genom tiderna. Magiskt! Sedan att filmen har en bland de coolaste karaktärerna i Madmartigan, förtjänstfullt gestaltad av Val Kilmer, och en helt underbar Joanne Whalley i rollen som Sorsha gör den ju definitivt inte sämre. Inte det minsta! Filmen fick faktiskt tre stycken uppföljare ”back in the day”, samtliga i bokform, och även om jag inte läst någon av dem så hoppas jag att serien INTE kommer baseras på dem då de rent allmänt har ett väldigt dåligt rykte och är betraktade som skräp av fansen till filmen. Enligt Howard kommer dock serien att vara en uppföljare, ingen så kallad reboot, där vi följer vad som händer efter handlingen i filmen. Låter riktigt, riktigt trevligt tycker jag!