På söndag går EU-valet av stapeln och att säga att jag har järnkoll inför det valet vore nog att tänja på sanningen liiiiite väl mycket. Så, för att råda bot på det och för att få någon vägledning i vilka partier som tycker som jag i EU-frågorna så gjorde jag ikväll SVT:s Valkompass och hör och häpna om inte Centerpartiet blev de jag matchar bäst med. Lite oväntat får jag allt säga att det resultatet var. I alla fall för egen del. När jag gjorde valkompasserna inför riksdagsvalet så var Centern faktiskt ett av de partier jag matchade sämst med (tillsammans med Moderaterna och KD). Till och med när jag kryssar i de frågor jag tycker är mest viktiga så blir alla kandidater som jag matchar bäst med faktiskt Center-kandidater! Helt otroligt faktiskt men av någon konstig anledning så verkar jag och Centern ha samma vy när det kommer till EU-samarbetet. Visst, matchar näst bäst med Sossarna, som jag matchade bäst med i riksdagsvalet, men det finns vissa sakfrågor speciellt gällande friheten på Internet där vi INTE ser på saken med samma ögon. Inte ens i närheten. Miljöpartiet landar in på en tredjeplats, ungefär lika som inför riksdagsvalet, men nämnvärt är att jag matchar dåligt med Vänsterpartiet gentemot hur det var inför riksdagen. Jaja, någon kommunist har jag nog ändå aldrig varit så spelar inte så stor roll. Skönt dock att se att jag inte alls matchar med åsikterna hos SD – inte här inför EU-valet och inte tidigare inför riksdagsvalet. Har VERKLIGEN inte samma åsikter som dem i knappt någonting. Det får vara hur det vill med det, nu gäller det att besluta hur man skall rösta på Söndag. Hur röstar du?