Gjorde lite fler valkompasser (Aftonbladets, Expressens och SR:s) nu ikväll för att få en liten mer nyanserad bild gällande vilka jag sympatiserar med. I Aftonbladets så blir det mest med Miljöpartiet men i de andras så tycks jag ha mest lika åsikter med Sossarna. Värt att notera är att i Aftonbladets kompass så hamnar Sossarna först på 4:e plats och Centern på 5:e. I Expressens så blir Centern dock 2:a, Miljöpartiet 4:a. Lika resultat i SR:s även om procentsatserna är jämnare där. Vet inte om jag blev mycket klokare:

Sossarna: 2 förstaplatser, 2 andraplats, 1 fjärdeplats
Centern: 1 förstaplats, 2 andraplatser, 1 femteplats
Miljöpartiet: 1 förstaplats, 1 tredjeplats, 2 fjärdeplatser

Hyfsat jämnt skägg med andra ord. Om vi räknar på att det gäller att få så lite poäng som möjligt och en 1:a plats ger 1 poäng, 2:a plats 2 poäng och så vidare så får för tillfället Sossarna 10, Centern 10 och Miljöpartiet 12. Sedan kommer de andra långt efter. Så med den logiken så står det mellan Sossarna och Centern.

Kikar vi då på hur jag procentuellt matchar med varje parti i de fyra olika kompasserna så blir det:

Sossarna = (68%+59%+92%+85%)/4 = 76%
Centern = (75%+55%+85%+83%)/4 = 74,5%

Så, lutar alltså åt Sossarna igen utifrån det. Men, när jag gör valkompassen från AI-valet så säger den Centerpartiet. Inte solklart alltså. Någon av de två kommer det bli men får nog sätta mig in lite mer på vilka frågor vi missmatchar och se vilken missmatch jag bäst kan leva med. Hur kommer du att rösta?