Long time, no see, eller kanske hellre long time, no writing. Oavsett så var det ett tag sedan det blev något inlägg här i bloggen, vilket har sina orsaker. Späckat schema både privat och arbetsmässigt har tagit ut sin rätt tidsmässigt så saker har helt enkelt fått bortprioriteras för att allt annat skulle hinnas med och bloggen blev dessvärre en sådan ”sak”. Men, men, får väl lov att återkomma i senare inlägg gällande vad som pysslats på med för detta inlägg tänker inte handla om det.

Nä, det jag tänker skriva, och samtidigt tipsa, om var faktiskt Danny Boyles nya film Yesterday. Jag och syster-yster bevistade under gårdagen biografen här i Östersund och insöp förnöjt Beatles-filmen med manus av Richard Curtis, ni vet han som skrivit allt från Fyra Bröllop och En Begravning, Mr. Bean, War Horse, Love Actually, About Time och min (och mångas med mig) absoluta favorit Notting Hill. För att inte tala om underskattade Pirate Radio. Magisk manusförfattare helt enkelt och en helt OK regissör med när han sätter den sidan till. Boyle är jag väl däremot ingen superfan av. Visst, Trainspotting är en klassiker men i övrigt så är jag inte så förtjust i hans stil. Faktiskt. Sörjer inte alls det faktum att han hoppade av nästa Bond-film. Inte det minsta lilla faktiskt. Men här lyckats han! Men kan ju också bero på ett riktigt bra manus att jobba med. Hur som, gillade helt klart Yesterday. Riktigt, riktigt rolig film och samtidigt så är den så där feelgood som Curtis filmer brukar vara. Riktigt, riktigt bra även om den inte riktigt når upp i klass med Notting Hill och Love Actually.

Sen så är det ju musiken i filmen, vilket är riktigt, riktigt bra. Konstigt vore det väl annars när det mesta är Beatles-låtar, men det lilla Oasis som finns med och även Ed Sheeran funkar även det för undertecknad. Skall väl egentligen inte säga att jag är något stort Beatles fan men inser ju storheten i deras musik och allt de gjorde för musikindustrin som sådan när det begav sig. Antalet låtar av den höga kvaliteten och som gått hem hos mainstreampubliken har nog inte och kommer nog inte att se sin like igen. Tror de hade 20 förstaplaceringar på Billboardlistan och de är väl de som sålt mest skivor genom tiderna fram till dags dato. Helt sjukt stora egentligen! Men jag brukar faktiskt ofta tycka att Beatles-låtarna är som bäst när någon annan sjunger dem. Det vill säga när någon gör en cover på dem. Varför? Jo, tenderar att tycka att de låter lite gammelmodiga när Beatles framför dem själva. Har alltid tyckt det och det är en känsla som är svår att skaka av sig.

Hur som så rekommenderar jag att ni går och ser filmen. Rekommenderar den varmt till och med. Riktigt fin och titelsången tar ju fram en hel del minnen helt klart. Så även The Long & Winding Road. Förtrollande låtar båda två…

”Yesterday
All my troubles seemed so far away
Now it looks as though they’re here to stay
Oh, I believe in yesterday

Suddenly
I’m not half the man I used to be
There’s a shadow hanging over me
Oh, yesterday came suddenly

Why she had to go, I don’t know
She wouldn’t say
I said something wrong
Now I long for yesterday

Yesterday
Love was such an easy game to play
Now I need a place to hide away
Oh, I believe in yesterday”