Så är den då äntligen här, den nya Land Rover Defendern. Har gått några dagar och jag har nu hunnit smälta den nya designen lite och fundera över hur tillvida jag gillar den eller inte. Den har ju en mycket mer stadsjeeps-liknande-design än den tidigare versionen som väl bäst kunde, och för den delen kan, beskrivas som en ”fyrkantig låda”. Hur som helst så gillar jag ju den gamla burdusa och expeditionsliknande järnklumpen för sitt robusta yttre och för sin enkelhet. Så vad tycker jag då om denna nya modell? Tja, jag gillar den faktiskt! Förstår att en uppdateringen behövdes för att klara alla nutida krav på en bil och att det var svårt att få designen, som härstammar från 1940-talet, genom dagens kravlista gällande utsläpp och säkerhet. Så en uppdatering behövdes! Verkligen! Den nya modellen tycker jag tar tillvara på den traditionella designen samtidigt som den uppdaterar allt för att fungera i 2020-talet. Även om jag kanske inte är riktigt liiiika exalterad som Richard Hammond i videon nedan så måste jag säga att jag håller med honom om de flesta av hans analyser. Bra uppdatering med andra ord: