Antalet kvalitetsserier som Amazon Prime spottat ur sig på sistone går verkligen inte av för hackor, eller vad sägs om American Gods, The Terror, The Grand Tour, Homecoming, Good Omens och Jack Ryan? Serier som jag alla skrivit om tidigare här i bloggen. För att inte tala om alla serier som de har på gång där främst Wheel of Time och Lord of the Rings-serierna är det som lockar mest. De har verkligen börjat bli en rejäl utmanare till Netflix, HBO och Viaplay, åtminstone på seriefronten. Kul, kul men med Disney+ och Apples kommande streamingtjänst i horisonten krävs det kvalitet. Håller för tillfället på att kika igenom The Boys, vilket jag återkommer med intryck om i ett senare inlägg, men såg för någon vecka sedan klart den nya serien Carnival Row och måste säga att jag gillade den skarpt.

Serien med bland andra Orlando Bloom och Jared Harris handlar om en värld där mytologiska varelser kämpar för att samexistera med människor efter att varelsernas exotiska hemland invaderats av människans imperier. Varelserna är förbjudna att leva, älska eller flyga med frihet, men hoppet lever i mörker. Orlando spelar detektiven Rycroft ”Philo” Philostrate som undersöker en rad av hemska mord som verkar vara gjord av samma gärningsman trots att offren till synes inte har något gemensamt. Serien har en klar engelsk 1800-tals vibb och seriens namn är platsen som de olika mytologiska varelserna tillåts bo i staden där det hela utspelar sig. Välgjord, välspelad och riktigt, riktigt bra. Kan nog vara den bästa rollprestationen som Orlando Bloom gjort så här långt i sin karriär. Rekommenderas å det varmaste!

For Her, something is coming. A darkness. And I am the light.