Det är nu bara lite drygt en månad till Disney lanserar sin streamingtjänst, som lite fantasilöst om ni frågar mig, som fått namnet Disney+. Måste säga att jag är relativt hypad då det skall bli trevligt med allt från Disney, Marvel, Pixar och sist, men inte minst, STAR WARS samlat under en och samma tjänst. Många stremingtjänster blir det men tror nog att denna är svår att undvika. Har i dagsläget kontinuerligt Netflix och Amazon Prime, vilket jag är mer än nöjd med, men brukar när andan faller på ta någon månad här och där med HBO, Viaplay och/eller CMORE. Känns dock som att Disney kommer spela i en egen liga som man inte vill gå miste om så det blir nog en tredje tjänst som man kommer inneha permanent. Att sedan Apple släpper sin ännu mer fantasilöst döpta streamingtjänst, Apple TV+, om endast ett par veckor gör ju inte att utbudet blir direkt mindre. Återstår att se hur den blir dock…

Det stora dragplåstret till Disney+ vid lanseringen kommer utan tvekan vara den första live-action TV-serien baserad på Lucas rymduniversum; The Mandalorian. Att säga att det här ser bra ut är nog att underdriva å det grövsta men med en budget på 120 miljoner dollar så vore det väl fasiken om det inte skulle se bra ut. Det här är nog den serie som kommer i absolut närtid som jag ser absolut mest fram emot just nu. Ser riktigt, riktigt bra ut!

Som om inte The Mandalorian skjutit Star Wars-hypen tillräckligt högt upp så hade Lucasfilm den goda smaken att släppa ytterligare en trailer för kommande The Rise of Skywalker, den nionde filmen i rymdsagan, på sitt D23 event för en månad sedan. Jag ser fram emot filmen men är samtidigt liiiite skeptisk då jag färgas av min något ändrade syn på The Last Jedi, som jag nyligen sett om. Jag hoppas, tror och önskar att J.J. Abrams har lyckats med konststycket att knyta ihop det hela och skapa ett värdigt avslut på Skywalker-sagan efter Rian Johnsons dikeskörning med den förra installationen. Ja, jag vet att jag gillade filmen då jag först såg den men efter att ha sett den några gånger till så måste jag nog konstatera att TLJ inte riktigt håller måttet och nog är den svagaste filmen till dags dato, men mer om det i ett framtida separat inlägg. För nu så inväntar vi med spänning det som komma skall med nedan nostalgidrypande teaser: