Förutom att ha ett segment kallat My Movie Life, vilket jag skrivit om tidigare, så brukar tidningen Total Film även ha med en intervju med någon filmstjärna där de använder kända filmcitat som frågor. Även här finns det små förändringar för varje intervju, främst i fråga om ordningen på frågorna, antalet frågor, men även vilka frågor som finns med kan variera en aning. Den som alltid finns med är det som namngett segmentet och även är titeln på detta inlägg; You Talkin’ to Me? Robert De Niros, i rollen som Travis Bickle, välkända citat från filmen Taxi Driver. Precis som i My Movie Life-inlägget så tänkte jag utifrån dessa filmcitat försöka svara på de frågor de ställer, anpassade till mig och tolv till antalet, då jag ju trots allt medverkat i en rad högkvalitativa(?) filmer där jag väl åtminstone i Angel of Chaos filmuniversum får räknas som en ”filmstjärna”. Tycker ni inte? 🙂

Are you talking to me?
Ja, det gör jag väl då det inte direkt verkar vara någon annan här. Det verkar även bli väldigt mycket envägskommunikation från mig till dig som läser detta, men vad gör väl det? Jag tycker ju om att prata. Allt som oftast i alla fall. Brukar få höra att jag inte är den där typiske tystlåtne norrlänningen på grund av att jag gärna pratar väldigt mycket.

Why don’t you tell me the story of your life?
Nja, det skulle nog bli ett väääldigt långt inlägg och hur mycket jag än gillar att prata så skulle det ta på tok för mycket tid, och plats, i anspråk. Föreslår att den intresserade, om nu någon mot all förmodan skulle vara det, läser igenom alla inläggen i denna blogg. Ger åtminstone en hyfsad överblick av mitt liv tror jag.

What kind of a man are you?
Vill gärna tro att jag är en glaset halvfullt person som är snäll och rättvis och som kan skilja på vad som är rätt och fel. Försöker vara ödmjuk och inte döma andra på förhand, även om jag ibland faller dit. Jag vill genuint andra väl och vill tro att de flesta människor försöker göra sitt absolut bästa, även ifall bevisen ibland pekar på motsatsen. Har fått höra, fler än en gång, att jag är extremt envis, vilket det nog ligger en hel del i, och jag kan ha svårt att omfamna förändring, även om jag ständigt försöker förbättra mig på det och intala mig själv att det alltid kommer något nytt och gott ut av det hela.

How much can you know about yourself if you’ve never been in a fight?
Vet inte faktiskt då jag aldrig varit i något riktigt slagsmål. Visst förekom det en hel del skärmytslingar under barndomen innan tonåren kickad in, men det räknar jag liksom inte. Har aldrig behövt ge mig in i ett slagsmål, även om jag inte undvikit dem, då jag alltid har haft andra personer som hoppat in och endera stoppat det hela eller helt enkelt tagit hand om saken. Så ifall det gör att jag inte riktigt känner mig själv, vet jag inte, men tror att jag har en hyfsat god självbild utan den specifika erfarenheten.

We all go a little mad sometimes. Haven’t you?
Jag är nog en av de mest logiska personerna som du kommer att träffa och de flesta handlingar jag gör i mitt liv bygger på ett logiskt ingenjörstänk där jag inte direkt gör något överilat. Spontant? Visst, allt som oftast, men det grundar sig ändå i ett sunt förnuft. Kan faktiskt inte riktigt minnas senast jag gjorde något galet, eller det är inte riktigt sant. I krig och kärlek sägs det ju att allt är tillåtet och även om jag inte varit med om något krig, annat än på låtsas, så har jag väl gjort en hel del galna och konstiga grejer när det kommer till kärlek. Både tidigare, men även i nutid. Men vad gör väl det? Lite galenskap har väl aldrig skadat? Skulle behövas lite mer av den varan på regelbunden basis!

Aren’t you a little short for a stormtrooper?
Har under hela min uppväxt och ungdom alltid varit den minsta och kortaste i min klass, så antar att det faktiskt stämmer! Vid min senaste hälsoundersökning så hade jag faktiskt växt en hel centimeter och mäter för tillfället, enligt Previa i Östersund, hela 176cm i strumplästen. Om det är kort eller inte, vet jag inte, men enligt allvetande Google så är Mark Hamill, som spelar Luke Skywalker och som citatet refererar till, 175cm lång (kort?). Så, det gör mig väl kort för en stormtrooper.

Do you feel lucky, punk?
Ja, i många avseenden så gör jag det. Känner mig oerhört lyckligt lottad även om jag inte på något sätt vill förminska allt slit, pluggande och arbete som krävts för att skapa den någorlunda behagliga tillvaro jag lever i. Mycket vill ha mer, brukar det ju heta, och visst finns det vissa saker jag fortfarande önskar. Men det kommer när det kommer, tänker jag. Angående det här med värdelös person, som Google translate så fint översätter ”punk” till, så känner jag mig definitivt inte som en sådan. Inte ens i närheten. Har lärt mig genom erfarenheter, goda och dåliga sådana, att veta mitt värde och veta vad jag är och inte är. Vilket I N T E är värdelös i alla fall, även om jag kan känna mig så ibland. Något nog alla gör någon gång i sitt liv skulle jag tro.

You talk the talk; do you walk the walk?
Definitivt! Jag håller vad jag lovar! Hela min trovärdighet bygger på att jag gör som jag säger. Brukar ofta använda mig av det gamla slitna uttrycket ”du skall göra som jag säger och inte som jag gör” men faktum är att jag inte handlar efter det. Stämmer helt enkelt inte överens med vem jag är och hur jag beter mig. Har jag sagt något så försöker jag faktiskt agera därefter. Alltid! Bara så ni vet. Det betyder inte att jag inte kan göra motstridiga saker simultant, som t.ex. rädda världen, som en kollega uttrycker det, genom mitt jobb men ändå på fritiden köpa en stor bränsleslukande bil med en V8:a. Det jag menar är att jag inte hymlar med det. Jag säger inte att jag skall göra på ett sätt och sedan gör på ett annat. Eller försöker att inte göra det i alla fall.

So what are you afraid of?
Vill så gärna säga att jag inte är rädd för något och det är nog allt som oftast hur jag framställer mig själv. Men är faktiskt rädd för en massa saker. Rädd för att inte hinna med alla saker jag vill göra. Rädd för att någon i min närhet skall bli sjuk eller gå bort. Rädd för att jag själv skall bli allvarligt sjuk. Rädd för att jag skall bli ensam. Rädd för att jag inte skall passa in. Rädd för… ja, ni förstår. Är rädd för en himla massa saker, MEN jag låter det inte styra mitt liv. Är inget jag hela tiden går omkring och tänker på. Allt som oftast inte alls faktiskt. Därav kan det nog ses som att jag inte har ett enda bekymmer här i världen. Kan nog uppfattas som att jag är orädd. Men så är inte fallet. Har bara lärt mig att hantera och inte visa mina rädslor så tydligt.

If you could change something in your life, anything at all, what would it be?
Är på det stora hela helt tillfreds hur det är. Livet är vad det är och vad du gör det till och allt har skett av en anledning. Det är min fasta tro. Finns en anledning till att jag befinner mig där jag gör och det går inte att gå omkring och ångra saker i efterhand. Med det sagt, så det jag möjligtvis skulle ändra på vore att jag skulle varit bättre på försöka uppfylla mina drömmar. Vågat, och även arbetat för, att göra det där som man endast gick omkring och drömde om som yngre och som jag nog fortfarande går omkring och drömmer om. Hade varit enklare, tror jag, att göra det hela innan så många måsten kom in i livet. Det är nog det enda jag skulle justerat ifall jag hade möjlighet.

You ever danced with the devil in the pale moonlight?
Jag har befunnit mig i farliga situationer som nog hade kunnat sluta precis hur som helst men som turligt nog gått bra. Har dock aldrig tänkt på de situationerna som att jag dansat med djävulen, men det är kanske det jag gjort. Åtminstone i en långsam tryckare i ett par av situationerna och möjligen någon rivig spansk fandango vid åtminstone något tillfälle. Har nog varit mer tur, och möjligen guds försyn, att det inte gått åt pipsvängen och att jag klarat mig helskinnad från dansen. Vilket jag är ytterst tacksam för!

When you can live forever, what do you live for?
Jag vet inte ifall jag någonsin har tänkt att jag skulle leva för evigt, men det har jag nog när jag sett på Highlander någon gång. Har definitivt inte gjort det när jag sett någon vampyrfilm (som citatet kommer ifrån) i alla fall. Har aldrig fascinerats så av vampyrer, även om jag gillar Dracula och Vampire the Masquerade. Men har nog alltid mer hållit på de som försöker utrota dem. Mer av en Van Helsing-kille. Det jag däremot vet att jag tänkt vid flertalet tillfällen är att jag skall leva länge. Anser inte att jag nått medelåldern än, vilket ni som läser denna blogg mycket väl vet. Fascinationen för att leva länge kommer främst från alla de fantasyböcker jag läst där trollkarlarna/magikerna/besvärjarna alltid varit väldigt gamla. Min största fascination när det kommer till detta har nog alltid varit, ända sedan jag läste böckerna, den 7000 år gamle Belgarath från David Eddings böcker. Skulle verkligen vilja leva så länge och få vara med om liknande saker som han och däri ligger nog nyckeln till att ha något att leva för. Så länge man har nya och spännande saker att göra så fungerar det nog att leva hela tiden. Jag skulle definitivt inte ha något emot det. Men det gäller som sagt att uppleva saker, eller som Kurgan uttrycker det i Highlander:

”It’s better to burn out than to fade away!”