Idag är en dag som är både upp och ned känslomässigt. En av mina barndomsvänner fyller år och fick äran att spendera dagen med honom på den årliga högtiden Skoterns dag, vilket var trevligt. Både skoterns dag och att spendera den med honom alltså. Men det är ju också en sorgens dag då det idag är 2 årsdagen sedan min kanske äldste vän lämnade jordelivet, något som jag skrivit om här i bloggen från och till sedan dess. Att hela händelsen påverkade mig starkt är ingen som helst tvekan och även om jag kanske inte riktigt gjort alla de ändringar som jag önskar här i livet så försöker jag att ta tillvara på nuet, MITT nu, bättre. Var sak har sin tid sägs det ju och saker som jag satte i rullning i samband med min väns bortgång har det nu blivit dags att genomföra. Den tiden är nu. Inget snack om den saken. Han skulle aldrig ha väntat så här länge. Han var alltid mycket mer impulsiv än mig och även om vi båda är födda i Jungfruns tecken så kunde vi nog inte varit mer olika i sättet. Nä, han var nog mycket mer rakt på än jag någonsin varit.

Ikväll tänder jag dock ett ljus för min vän och minns honom både i hans bästa och i hans sämsta stunder för det är det som skapar helheten och jag vill fortsätta minnas honom precis som han var. Med fel och brister men även med ett stort hjärta, alltid optimistisk och för jämnan ett samtalsämne. Jag hoppas du hittat din plats där du nu är och att du fortsätter vara precis så som du alltid var i livet. Att du hittat någon gammal VHS med Trolltyg i Tomteskogen eller Strul, filmer vi såg oändliga antal gånger. Eller Cyklar med Galenskaparna & After Shave. Eller avsnittet Wildcats från den gamla TV-serien ”V”. Oavsett så hoppas jag du har det bra, min vän, och att du fortsätter vila i frid.

Image result for ljus