Hur det kommer sig att Disney+ inte lanseras här i Sverige den 12 november, som det gör i Amerikat, förstår jag inte riktigt. Sverige och Norden som helhet brukar ofta refereras till som ytterst snabba på att anamma nymodigheter så man kan ju tycka att vi skulle vara en intressant marknad. Kan ju vara så att det har med rättigheter etc. att göra men med tanke på att innehållet på Disneys Netflix-utmanare de facto kommer från Disney-ägda företag så kan man ju tycka att det inte vore ett problem. Eller så kan det ju vara så att de inte har kraft och resurser att tackla för många marknader samtidigt? Nja, är ju ett av världens största bolag vi pratar om här så betvivlar. Oavsett så är det tråkigt!

Lite extra tråkigt känns det ju som när de nu släppt den andra trailern för den första live-action TV-serien i Star Wars-universumet; The Mandalorian. Måste säga att detta ser helt, helt underbart braigt ut! Om det levererar endast hälften av vad denna trailer utlovar, samt den tidigare teasern, så kommer detta vara precis så som man vill att de skall expandera universumet. Ser ju magiskt bra ut faktiskt!