Ford presenterade häromveckan att de kommer visa upp sin nya Mustang inspirerade SUV, som går under smeknamnet ”Mach 1”, den 17 november. Bilen, som kommer vara en elbil, skall klara 60 mil på en laddning och skall komma att initialt kosta U N D E R (!) 50.000 dollar!!! Hur bra låter inte det där, så säg? Nästan alldeles för bra tycker undertecknad som kastade sig omgående på telefon till min Ford-handlare för att uppdatera sig om det senaste gällande den svenska marknaden. Men inte mycket mer info kom från det samtalet gällande bilen annat än att den 17:e betyder 18:e här i Sverige, vilket jag skulle tro beror på tidszoner snarare än något annat. Hur än det är med den saken så instruerade jag honom dock att jag är mycket intresserad och vill verkligen ha en direkt vid lansering, så han skulle försöka vaska fram den första i Sverige. Nice om så blir verklighet, säger jag! Står redan på listan för nya Explorer hybriden, men är betydligt (betydligt) mer intresserad av denna då jag anser att hybrider inte kommer till sin rätt i landsbygden – mycket bättre om man mestadels kör i stadsmiljö men behöver kunna köra långt ibland. Nä, då har jag mycket hellre en ren elbil. I alla fall så länge som den går då åtminstone i runda slängar 40 mil på en laddning i minus 25 grader och det går att dra en släpvagn med ett par snöskotrar på med den. Vilket jag hoppas stämmer in på den nya Foorden. Men vi får väl se den 18:e. Så nyfiken och spänd att dagen inte kan komma fort nog!