Netflix har en hel del riktigt, riktigt bra dokumentärer om man sållar bort de där som har en tydlig agenda (ja, jag tittar på er dokumentärer som tex försöker slå fast att kött är väldens farligaste och mest miljögiftiga kost). En av de bättre av dessa är den tre delar långa dokumentärserien om Microsofts grundare Bill Gates. Om jag skall vara ärlig så ändrades helt klart min syn på en av de viktigaste personerna i modern tids IT-utveckling efter att jag sett serien. Gates har nog helt klart fått på tok för mycket skit genom åren och har nog lite oförtjänt fått stå i skuggan av Steve Jobs. Faktum är nog att Gates faktiskt är den helt klart smartare av de två och definitivt förtjänar lika mycket pris som Apple-grundaren. Om inte mer. Jobs känsla för design och att förutse vad människor ville ha utan att de själva visste om det går inte att förneka, och där var han nog den större visionären av de två, men Gates är helt klart problemlösaren, utföraren och troligen den person som nog oftast (om inte alltid) är den absolut smartaste i det rum han befinner sig i. Jag rekommenderar starkt dokumentären om du vill få en annan bild av Gates än den som brukar förekomma i medierna och som tillsammans med intervjuer med honom själv, hans fru, syskon och hans vänner ger en mer nyanserad bild av honom där Bill and Melinda Gates Foundation och Microsoft-grundandet utgör bakgrunden.