Under det glada 80-talet så anordnades det, som ni säkert vet, en rad välgörenhetsgalor för Afrika och min favorit, även om jag verkligen gillar USA for Africa där favoriten Michael Jackson tillsammans med Lionel Richie skrivit We are the World och Bob Geldorfs Band Aid-initiativ med Do They Know it’s Christmas, är utan tvekan Hear n´Aid. Insamlingen där DIO buntat ihop ett 40-tal hårdrocksmusiker för att samla in pengar till de svältande i Afrika och det är inget dåligt startfält som Ronnie James, tillsammans med bandkollegorna Jimmy Bain och Vivian Campbell samlat ihop. Eller vad sägs om sånginsatser av några av de bästa sångrösterna inom hårdrocken genom tiderna; Don Dokken från …ja, Dokken, Eric Bloom från Blue Öyster Cult, Kevin DuBrow från Quiet Riot, Dave Meniketti från Y&T, Paul Shortino från Rough Cut och avslutningsvis tre av mina absolut topp-5 hårdrockssångare genom tiderna. Den fantastiske Rob Halford från Judas Priest, den magiske Geoff Tate (med en wicked frisyr) från Queensrÿche och sist, men inte minst, den ojämförbara och helt suveräne Ronnie James Dio själv. Snacka om gåshud! Hade Michael Kiske från Helloween och Bruce Dickinson från Iron Maiden varit med hade låten varit fulländad. Sanna mina ord! Men det är inte fy skam att kunna strössla med, bland många andra, Vince Neil från Mötley Crüe, Blackie Lawless från W.A.S.P. och Ted Nugent på körsång! För att inte tala om vår svenska stolthet Yngwie Malmsteen både på körsång och på gitarrsolo! Jag menar, vad finns inte att gilla med Stars?!