Julen inte bara står för dörren utan nu har den även knackat på och klivit in, trevligt nog. Nu kulminerar alla förberedelser och det som inte hunnits med…ja, det kommer heller inte att göras. När vi nu nått hit så gäller det att ta tillvara på ögonblicket och se till att njuta. Ja, det är en uppmaning! Faktiskt lika mycket till mig själv som till er alla andra. Ta det lugnt, umgås med nära och kära, mumsa på julskinkan, smutta på glöggen, undvik lutfisken och slappa framför Kalle & hans vänner. Det skall jag göra i alla fall! Det är väl det som definierar julen egentligen och undertecknad är alldeles för dålig på att ta tillvara det. Släppa alla alldagliga bekymmer och låta julkänslan ta över. Jag jobbar på det och börjar bli bättre på det. Som tur är!

Känns skönt att vi för ett par dagar sedan nådde vändpunkten, eller vintersolståndet, och nu går mot ljusare tider. För hur mycket jag än älskar hösten med sina underbara färger och krispiga luft, samt njuter av vintern med allt den för med sig aktivitetsmässigt, så skall jag inte sticka under stolen med att det varit en mörk och dyster november och december. Det är nog på riktigt första gången jag märkt av, och framförallt känt av, hur mörkt och grått det varit. Men klockan 04:19 på Söndagsmorgonen så vände det. Inte för att jag märkte av det speciellt mycket men bara vetskapen gör allt lite…ja, ljusare. En förebådan om en ljusare framtid helt enkelt. Hur bra låter inte det?

So this is Christmas and what have you done, another year over. [ ] I hope you have fun, sjunger Lennon i låten nedan och även om jag skulle kunna skriva om det här och nu så spar vi på det lite. Vad jag gjort det gångna året alltså. Samt om jag haft kul. Det tar vi efter nyåret när vi sammanfattar det som varit. I ett eget inlägg. OK? Med det sagt så återstår bara en sak att göra dagen till ära. Vad det är? Givetvis att önska er alla:

A very Merry Christmas! Som Lennon också sjunger, eller vi tar det väl på svenska, va? Vi är ju ändå i Sverige:

En Riktigt God Jul!