Slutet på årtiondet är här och vad är väl en bättre titel på detta inlägg än introt på refrängen från ABBA:s gamla slagdänga. Det har varit ett omvälvande decennium med både höga toppar och djupa dalar. Många saker hade kanske önskats annorlunda men på det stora hela så är jag faktiskt riktigt tillfreds med hur det blev nu i slutändan. Ni som följt med här i bloggen vet ju i stort hur det varit gällande mitt liv och leverne så tänker inte tråka ut er med det igen. Nä, nu vänder vi på bladet och går med tillförsikt in i nästa årtionde och ser vad det för med sig. Tror och hoppas på att det blir strålande!

Det finns, eller fanns, beroende på hur man ser det, två riktiga klassiker som alltid visades på nyårsafton när jag växte upp under de glada 80- och 90-talen. Som ni vet så var ju TV-utbudet något sparsmakat på det tiden med endast Sveriges Television och deras två kanaler TV1 och TV2. Den ena av klassikerna premiärvisades på SVT redan 1969 och har sedan 1976 visats alla år förutom 2004 när den ställdes in. Så också i år! Pratar givetvis om Grevinnan och Betjänten, eller Dinner for One som den heter i original. Klockan 19:45 så gäller det att bänka sig framför SVT1 för att inte missa samma procedur som förra året.

Den andra klassikern kan ni se till fullo här nedan och är en nyinspelning av en film från 1967 som jag har väldigt starka minnen av att vi alltid såg på hos mormor och morfar på deras fjärrkontrollslösa TV. Kan mycket väl tänka mig att morfar gillade denna helskarpt. Har du inte sett den och gillar brittisk humor, vilket undertecknad gör, så se den vet jag. Väcker många minnen åtminstone hos mig…

”It’s the end of a decade
In another ten years time
Who can say what we’ll find
What lies waiting down the line”

Gott Nytt År på er!!