Det är aldrig försent att lära sig nya saker, brukar det ju så fint heta och visst, så är det nog. Men sedan kommer ju den där lilla detaljen med tid in. Man skall ju hinna lägga, eller för den delen prioritera, tid till det nya som man vill lära sig. Liksom hinna med det bland alla andra saker. Alla andra ”måsten”. Men varför rabblar jag nu på om detta? Jo, jag brukar sällan eller aldrig ångra saker som jag gjort, vilket jag tror jag nämnt här i bloggen tidigare. Att ångra saker är ju ganska så stort slöseri med tid och vad än det var jag gjorde så var det ju faktiskt precis det som jag ville göra just där och då. Oavsett om det senare visade sig vara felaktigt. Visst, det finns vissa handlingar som drabbat andra än mig själv som jag ångrat, vilket jag ju omnämnt åtminstone en här i bloggen. Med det sagt så finns det två, eller egentligen tre eller kanske fyra, men för denna text så håller vi det till två, saker som jag kanske inte direkt ångrar men som jag definitivt skulle göra annorlunda ifall jag fick göra om något i mitt liv och/eller i min skolgång. Två saker som jag skulle sett till att lära mig.

Som ni vet vid det här laget, och något som alla som känner mig definitivt vet, så tycker jag ju om att vara lite motvals. Tycker om att göra saker annorlunda mot hur majoriteten gör. Ifall alla andra gör si så ser jag som regel till att göra så. Bara för att göra saker annorlunda. Jag har vid fåtalet tillfällen följt strömmen, eller blivit påverkad av grupptrycket, och gjort saker som alla andra också gjort. T.ex. konfirmerat mig. Skulle inte vilja ha det ogjort direkt men kan inte riktigt förklara varför jag gjorde det annat än genom grupptryck. Men det är inte en av de två sakerna som jag önskade jag gjort annorlunda.

Det första av de två är att jag önskar att jag skulle läst fler språk än bara engelska utöver modersmålet. När vi skulle börja högstadiet så skulle man välja en av kurserna man ville läsa och undertecknad valde då att läsa tyska. Men bra säger ni nu. Då har du ju läst fler språk? Nä, så blev inte fallet då det behövdes minst fem stycken för att kursen skulle bli av och vi var bara tre som ville läsa den. Surt sa räven. Skulle i det läget ha kunnat hoppa på franska eftersom den skulle gå av stapeln men valde att läsa MTV istället. Nä, det var inte att sitta och kika på ”Music TV” hela lektionerna utan Människan i Teknikens Värld. Givetvis en bra kurs med tanke på min yrkesroll som ingenjör men är ändå så att jag tror jag varit mer hjälpt av fler språk. Efter det så har det alltid känts som en sådan uppförsbacke att försöka lära sig ett språk till. Har alltid känts som att skeppet seglade där, rätt eller fel, och jag har därefter fått klara mig med engelska och svenska.

Den andra av de två är att jag aldrig tog mig tid att lära mig att spela något instrument. Minns väl hur alla andra i klassen gav sig i kast med att gå på musikskolan och jag tror faktiskt, även om jag kan ha fel här, att jag var den ende som inte gjorde det. Var nog inte så mycket att jag inte var intresserad som att jag ville göra saker annorlunda mot alla andra. Nu så här i efterhand så hade jag gärna önskat att jag kunnat spela något instrument, kanske helst piano. Skulle verkligen inte ha något emot att kunna det oavsett hur omusikalisk jag är och oavsett att jag inte kan läsa en enda not. Visst, skulle kunna försöka lära mig att spela nu, och skulle ju kunna göra ett projekt av det, men det känns verkligen som en rejäl uppförsbacke och jag tror nog inte jag skulle prioritera det hela bland alla andra saker jag vill göra med min fritid. Nä, får nog se det skeppet seglat även ifall det hade varit kul att kunna.

På tal om att kunna spela piano så måste jag bara rekommendera
Thomas Krügers, också kallad Mr. Pianoman, Youtube-sida. Fantastisk pianospelare som brukar åka runt på publika ställen såsom flygplatser, tågstationer, torg, köpcentrum etc. och spela. Han gör helt underbara medleyn och han gillar verkligen Pirates of the Caribbean-temat som han ofta återkommer till. I det ena av klippen nedan t.ex. så kör han bara teman därifrån vilket är ju helt fabulous! I andra klippet en magiskt bra version av Someone You Loved. Är ju på grund av sånt här som man önskat att man lärt sig spela!! Magiskt bra!