I torsdagskväll så befann sig undertecknad, tillsammans med bästa T, i Norges tredje största stad för att uppleva Empire 30th Anniversary Tour av och med den fantastiske Geoff Tate. Förutom att fira 30-årsjubileumet av Empire-skivan så passade Tate även på att smälla av mestadels hela Rage for Order-skivan också. Vilket inte kan beskrivas på annat sätt än helt fantastiskt. Tate var på ett strålande och underhållande humör, sången var som vanligt helt makalös och även om övriga bandet kanske körde lite väl många klichéer i sitt framträdande så var det en helt fantastisk konsert. Är verkligen glad att jag tog mig tid och åkte till Trondheim. Konserten var uppdelad i två akter där den första var dedikerad Rage for Order där inledande Walk in the Shadows och framförallt avslutande I Will Remember var helt suveräna. Den andra akten tillägnades, föga förvånande, Empire och där stod både inledande Best I Can och Silent Lucidity ut. På det stora hela så var väl den andra akten den bättre av de två men det beror nog mest på att egentligen så är nog den skivan den starkare rent låtmässigt av de två. Kvällens höjdpunkt kom i det enda extranumret som bestod av Eyes of a Stranger, men så är det ju min absoluta favorit också. Om vi bortser från den, vilket ju också faktiskt är från Operation: Mindcrime-skivan, så var det titelspåret från Empire-skivan som jag tyckte var bäst, ifall vi nu graderar grader i helvetet. Live versionen av Empire-låten var verkligen något extra och lät betydligt hårdare, och bättre(!), än den gör på skivan. På det stora hela en magisk kväll med en riktigt fantastisk Geoff Tate som jag verkligen kommer att minnas. Magiskt, var ordet!

Tate drar nu efter kvällens spelning i Stavanger till Australien för ett antal spelningar, men kommer sedan tillbaka till Norden för några spelningar i Finland innan han kommer till Sverige igen. För er som undrar så gjorde han några spelningar här innan han åkte till Norge. Hur som helst, för er som har möjlighet så rekommenderas starkt att ni tar er till Umeå den 12 feb, Jönköping den 14 feb och/eller Sala den 15 feb. Ni kommer inte ångra er! Faktum är att jag själv funderar starkt på att se spelningen igen i Umeå eller Jönköping. Eller både och!