Så brukar ju Åre tituleras. Sant eller inte beror väl på perspektiv, antar jag. Hur som helst så har undertecknad spenderat en drös dagar på orten som delar flygplats med den jämtländska republikhuvudstaden och måste, trots en del förutfattade meningar, nog tillstå att Åre är ett trevligt ställe. Nu gick vistelsen mestadels i jobbets tecken, med en rad riktigt trevliga fransoser (och för den delen en ukrainska, som förvisso är bosatt i den franska huvudstaden), men lite skidåkning, fantastiskt boende och underbart god mat hans med ändå. Några riktigt trevliga, produktiva och framtidsbäddande dagar som även om de tillbringas på en turistort faktiskt tär på och tröttar en hel del. När man har kunder på besök på detta sättet tar jobbet liksom aldrig slut utan man behöver vara på helspänn rent psykiskt hela tiden. Men det är verkligen ett i-landsproblem, så skall inte klaga. Nä, roligt har det varit och kul att det äntligen kommit lite snö så att skidåkningen blev åtminstone hyfsat bra. Med tanke på hur nära Åre ligger där jag bor så är det nog hög tid att tillbringa mer tid där…