Med facit i hand så kan vi väl konstatera att Disney slarvade bort den nya trilogin av Star Wars-filmer. Sorgligt nog. Ännu mer sorgligt blir det när det läckta testfotot av den TV-serie som George Lucas jobbade på kring 2009-10 och som Disney valde att lägga ned visade på vad Star Wars framtid hade kunnat vara. Ryktena säger att det skulle blivit 100 stycken avsnitt a´1 timme, dvs totalt 100 timmar med allt vad Star Wars innebär inklusive åtminstone två avsnitt som enligt ryktena skulle följt Darth Vader. Även ifall det endast är testfoto och inte en färdig produkt så tycker jag att det Bladerunner-inspirerade stuket som Coruscant uppvisar ser intressant ut. Tror nog detta hade blivit bra ifall de lyckats knäcka, vilket är anledningen till testfotot, kostnadsbilden för specialeffekterna. Vi vet ju alla att nu, 10 år senare, så lyckades man med användandet av Unreal4-spelmotorn i The Mandalorian, men där och då så var det en annan sak. Men, men, vi får väl hoppas på att framtida SW-serier blir bättre än den nya mediokra trilogin i alla fall. Njut av testfotot nedan och dröm om vad som kunnat bli…