Som fortsättning på mitt tidigare inlägg om nästa säsongs lineup gällande snöskotrar, så har då Yamaha presenterat sina modeller för 2021. Det är väl ömsom vin och ömsom vatten får man väl lov att säga. Att de skulle slå sig fri från Arctics chassi och nylansera en 2-taktare var nog att hoppas på lite väl mycket. Visst, de har presenterat en 2-takts mountainmaskin på 800cc, vilket är en positiv inriktning, men egentligen så är det inte mycket mer än en emblemtrimmad Arctic Cat Alpha One som de målat blå och gett det nygamla namnet Mountain Max. Kul att det Ä N T L I G E N kommer en 2-taktare i mountainsegmentet (och även på Transporter- och Youth-sidan) men att det inte är nya Yamaha-utvecklade maskiner/motorer är ju desto tråkigare. Hade mycket hellre sett att de kommit med en ny egenutvecklad 2t-motor, även om de använt Arctics chassi. Hade känts mycket nyare och fräschare. Nu hamnar man i valet och kvalet ifall det är värt att köpa en. Menar, varför skulle jag inte bara köpa en Alpha?

Nä, lite antiklimax blev det allt. Nu återstår bara att se vad Lynx hittar på inför 2021. Kanske kommer de med något oväntat? Betvivlar dock. Taiga kvarstår definitivt som det mest intressanta nästa år, eller hur känner ni?