Jag har under lång tid varit tänkt att se serien Penny Dreadful, mest eftersom premissen för serien, i kombination med produktionskvaliteten, har varit något som tilltalat mig. Jag menar vad är inte att gilla? En kombination av Dracula, Frankenstein, Dorian Grey, The Wolf Man och med element av The Exorcist och en släng Egyptisk mytologi allt-i-ett. Det i kombination med riktigt intressanta skådespelare i bärande roller såsom en stabil Josh Hartnett, en gotisk Eva Green och den gamle Bond-favoriten Timothy Dalton, gör inte premissen sämre direkt. Nä, frågan är mer varför jag låtit det dröja så här länge innan jag äntligen tagit tag och titta på serien? Det har helt enkelt varit för mycket annat att titta på för att plocka upp ytterligare en serie antar jag. Oavsett så har jag nu plöjt igenom första säsongens åtta avsnitt och måste säga att jag gillar det. Inte fantastiskt, men jag gillar det. Det viktorianska London som används som skådeplats i samspel med grundmaterialet, som man förvisso tagit sig vissa friheter med, i de olika verken som beskrivs ovan är något som verkligen tilltalar undertecknad. Tanken nu är att hinna plöja genom samtliga tre säsonger, dvs ytterligare 19 avsnitt, lagom till att alla avsnitt i den första säsongen i spin-off-serien Penny Dreadful: City of Angels har släppts för att sedan kunna hoppa på och se den på direkten. Men mer om den senare. Har du inte sett PD så kan jag inget annat än rekommendera den så här långt. Bra skådespelare, snyggt gjord och med en intressant tvist på kända historier.