Egentligen så har jag väl kanske uppnått åldern när man växlar över från att lyssna på Sveriges Radio P3 till P4, vilket jag märkt att en hel del av mina vänner gjort. Det hör dock inte till vanligheterna att undertecknad lyssnar på P4 annat än möjligen Radiosporten. Jag fördrar nog fortfarande P3 som radiokanal. Men det finns alltid undantag som bekräftar regeln. Som ni mycket väl vet. En av de tråkigare saker som hänt på det kulturmässiga planet i år är att som följd av Covid19-utbrottet så har alla spelningar och konserter i sommar fått ställas in. Inte så viktigt på det stora hela i den pandemi som råder där folk blir supersjuka och där många får lämna jordelivet, men faktum är att kultur är något som vi människor behöver och uppskattar. Mitt i denna tid av karantän och förbud mot stora folksamlingar så gör olika instanser de som de kan för att tillgodose vårt behov av kultur och även om det inte kan bli samma som den äkta varan så är det något som uppskattas av undertecknad. Tänkte därför tipsa om två små kulturyttringar som ni kan lyssna på redan nu. Bra va?

Den första är 3,5 timme långa Hårdrockskväll som sändes i SR P4 igår. Hur kul som helst! De varvade intervjuer med inspelningar från liveframträdanden på Sweden Rock från allehanda artister och som vanligt så kan man inte undgå att åter förundras över Dio:s storhet. Ni lyssnar på programmet här: https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1507932?programid=488

Mitt andra tips, när vi ändå är inne på Sweden Rock, är att trots att de ställt in årets festival så sänder de idag livespelningar från tidigare års festivaler, vilket ni hittar här: https://www.swedenrock.live/

Kul initiativ nu när Sweden Rock blev inställt och även om inte undertecknad hade för avsikt att åka dit så känns det som ett bra substitut mot de inställda/flyttade konserterna med Nazareth, Iron Maiden och Avantasia som jag däremot skulle bevistat i sommar. Rock on!!