Att DC:s filmuniversum varit en hel annan upplevelse än Marvels dito råder det nog inte några tvivel om. Där Marvels varit lättsamma, underhållande och relativt hyllade bland såväl kritiker som publik så har väl DC:s varit mer av en vattendelare. Vissa har uppskattat den mörka tonen och framförallt enskilda filmer men många har nog känt att man inte nyttjat materialet så som man kunnat göra. När DC så skulle samla sina hjältar i filmen Justice League så gick det inte riktigt som man tänkt sig. Mitt under inspelningen så gick tragiskt nog regissören Zack Snyders dotter bort och han hoppade av filmen. Ursprungstanken var att detta var den första delen av två, planer som skrotades när tog in ersättare Joss Whedon att slutföra filmen. Whedon som tidigare gjort Avengers 1 och 2 för Marvel kanske verkade som en bra rekrytering på pappret men de helt olika stilarna som han och Snyder har var inget som matchade – vilket märktes på slutprodukten. Den har sina förtjänster, det skall erkännas, men på det stora hela så får de knappt godkänt. När HBO Max nu gett Zack Snyder möjligheten att färdigställa sin vision så känner jag faktiskt ett visst sug efter mer Justice League. Den trailer som släpptes för någon vecka sedan ökade på hypen. Faktiskt. Visst, lite väl mycket CGI men skall bli kul att återse Affleck som Batman igen. Vad tycker du?