Kan den ändras? Ens ögonfärg alltså. Helt allvarligt, kan den det? Ja, utan att fejkmanipulera med färgade linser då. Fick för en tid sedan höra av en vän att han trodde att jag skaffat linser då han upplevde mig som väldigt blåögd, vilket han inte tyckt att jag varit innan. Jaja, han menade faktiskt inte blåögd på det viset. Nä, han menade att mina ögon var väldigt blåa i sin färg. Han frågade faktiskt om jag hade färgade linser! Faktum är att jag alltid haft gröna ögon, eller grönblåa ögon med övervikt åt det gröna hållet om vi skall vara riktigt specifik. Något som även min syster har. Så, har min ögonfärg ändrats? Bra fråga. Kom hur som helst återigen in på det hela i helgen under en diskussion med min kusin, som också har blågröna ögon, vilket gjorde att jag var tvungen att granska mina egna i spegeln för första gången på…..ja, mycket, mycket länge. Om jag ens har gjort det tidigare? Faktum ÄR att jag har BÅDE blå och gröna ögon. Närmast pupillen så har jag en ring på irisen som är grön och utanför den så har jag en ring som är blå, vilket skiljer sig mot min kusin som har blått och grönt mixat i hela irisen. Jag har inte träffat min syster efter detta så jag har kunnat kolla hur hennes ögon är beskaffade, men skall kolla nästa gång vi träffas. Oavsett så kan jag tycka att det blå är betydligt mer framträdande numera i mina ögon än vad det varit tidigare. Jag har ALLTID hävdat, och fått höra, att jag har gröna ögon. Förvisso med lite blått i, men skulle nog faktiskt idag hävda precis tvärtom. Att jag har blå ögon med lite grönt i. Hur knasigt är inte det? Ändrar ögonen färg med åldern? En snabb Google-sökning indikerar att hos 10-15% av oss med ”vit” hy så ändras ögonfärgen med åldern, dock oftast till en ljusare färg. Något som väl då egentligen borde gjort mina ögon mer gröna istället för blå, eller? Jaja, så är det i alla fall. Eller så var det bara mitt humör, vad jag ätit och hur jag klädde mig de här dagarna som gjorde att mina ögon såg mer blå ut. Ja, för tydligen så kan de sakerna påverka också!

Det här inlägget rättfärdigar väl att ha med Queensrÿche och Eyes of a Stranger igen, tycker ni inte? Tänkte väl det! 🙂