Som ni vet vid det här laget så är jag ju ingen skräckfilmsfantast, även om jag har sett min beskärda del från denna genre. Kanske främst under min uppväxt då jag nu för tiden tenderar att undvika dem. Nu beror det ju förstås på vad man klassar in som ”skräck”, vilket jag tagit upp tidigare här i bloggen, men det är helt klart den genre som tilltalar mig kanske allra minst av alla filmgenrer. Så är det bara. Med det sagt (igen) så tänkte jag ända rekommendera en liten dokumentärserie från 2018 om just skräckfilm som nu finns att beskåda på SVT Play; Skräckfilmens legender, eller Eli Roth’s History of horror som den heter i original. Serien avhandlar i sju delar hur skräckfilmen utvecklats samtidigt som den fokuserar på olika typer, eller subgenrer, i varje avsnitt; Zombies, Slashers (2 delar), The Demons Inside, Killer Creatures, Vampires och Ghost Stories . Just nu sänds säsong två i staterna på amc och förhoppningsvis så kommer även den säsongen hit bara den sänts klart. Finns även en Master Class där som också kanske kommer. Den innehåller förlängda intervjuer med några av de som deltar i säsong ett; Stephen King, Quentin Tarantino, Diablo Cody, Joe Dante, Edgar Wright, John Landis och Roger Corman.