Vi nåddes under gårdagen av nyheten att allas, nästan i alla fall, vår James Bond, Sir Sean Connery, somnat in vid den distinkta åldern av 90 år. För egen del kommer det väl alltid vara Roger Moore som är den hemlige agenten men Connery var först och den som gjorde karaktären så populär. Har därför full förståelse att han ses som den rätte av många. Oavsett så har han förgyllt vår filmvärld med så många andra minnesvärda roller och även om Connery faktiskt inte medverkat i en film sedan 2003 så kommer han att vara saknad. Han gav en tyngd och en kvalitetsstämpel på allt han medverkade i som få andra har kunnat. Några av mina favoriter, förutom Bond-filmerna, och som jag rekommenderar att ni kikar på om ni inte sett dem, är så klart Indiana Jones and the Last Crusade, men även Highlander, The Rock, Rising Sun, The Hunt for Red October, The First Great Train Robbery och The Untouchables. Fast den film som står högst på min lista är dock The Name of the Rose, en sanslöst bra film med en suverän Connery och en mycket ung Christian Slater. Väl värd att leta upp!

Vila i frid, Sir Sean!