Vad hände i natt egentligen? En helt sjuk radda med nya Star Wars-serier presenterades av Disney/Lucasfilm och ingen, jag menar verkligen ingen, kunde vara mer hypad än undertecknad. Magiskt! Håller som bäst på att beta av Clone Wars-serien och följer ju The Mandalorian (vem gör inte det?) slaviskt varje fredag. Att det i natt presenterats de länge ryktade 10(!!!!) nya SW-serierna, som alla kommer till Disney+, gör mig helt kollrig av lycka. Eller vad sägs om:

  1. Andor – en prequel till Rogue One-filmen
  2. Rogue Squadron – regisserad av Patty Jenkins, hon bakom Wonder Woman-filmerna
  3. Ahsoka – som skall utspela sig samtidigt som The Mandalorian
  4. The Rangers of the New Republic – även den samtidigt som The Mandalorian och handlar om Bo-Katan
  5. Lando – ja, vem den handlar om behöver nog inte nämnas
  6. The Acolyte – en thrillerserie som utspelar sig under High Republic-eran
  7. Obi-Wan Kenobi – där det bekräftats att den utspelar sig 10 år efter Revenge of the Sith och kommer ha Hayden Christensen med som Darth Vader! Fantastiskt!

Dessutom tre nya tecknade serier:

  1. The Bad Batch, en slags fortsättning på Clone Wars
  2. A Droid Story – vilket verkar förlja R2-D2 och C-3PO, vilket får mig att tro att det är en uppdatering av den gamla serien Droids
  3. Visions – en samling animerade kortfilmer

Utöver detta så bekräftades också tredje säsongen av The Mandalorian. Hur galet kommer inte detta att vara? Känns verkligen som att Disney börjar få igång sin streamingtjänst på allvar de kommande åren, och då har vi inte ens nämnt alla andra utannonseringar som Marvel, som ju även de ägs av Disney, gjort. Men mer om det i separat inlägg.