Oh, my f***ing God! Jag är helt salig och kan lätt påstå att jag har problem att hålla kroppsvätskorna i styr. Har för ett par timmar sedan, var tvungen att smälta det hela lite innan jag kunde skriva om det, sett sista delen i andra säsongen av The Mandalorian och herrejösses vilket avsnitt! Magiskt! Såååå mycket Star Wars-fanservice att man blir helt salig. Varför, varför, varför Disney inte gav tyglarna till Dave Filoni och Jon Favreau när de skulle göra sequeltrilogin kommer förbli en gåta? Visst är The Mandalorian lite väl ojämn i kvalitet sett över alla avsnitt men den andra säsongen har varit ett sånt oerhört steg uppåt på kvalitetsstegen och den fanservice som främst fans av Clone Wars blivit erbjuden är helt underbart. Men även fans av originaltrilogin har fått sitt serverat då vi fått allt från Bo-Katan till Ashoka Tano till Boba Fett under säsongen. Precis så här skall Star Wars vara. Just precis så här! Så långt från det totalhaveri som sequeltrilogin bjöd på som det bara går. De sista 10-minuterna i säsongsavslutningen är precis så där magiskt bra som SW är i sina bästa stunder och är anledningen att mina kroppsvätskor löper amok. Att få Luke Skywalker i all sin Jedi Master-glans, ackompanjerad av R2-D2, är inget annat än heeeelt magiskt och är precis vad alla SW-fans behövde efter det bedrövliga karaktärsmordet som skedde i The Last Jedi. Det här är den Luke som alla väntat på och är precis vad alla fans behövde för att karaktären skulle kunna återta lite av sin forna glans. Har du inte sett så gör det bums! Enda frågan nu är hur i hela friden vi skall kunna vänta till Dec-21 innan fortsättningen kommer? Kommer bli en låååååång väntan det…

Luke Skywalker Comes To Rescue The Mandalorian & Grogu | Disney+ - YouTube
The Mandalorian s2e8 betrays our faves by indulging in the Skywalker saga -  Polygon