På vårvintern så kickade en idé igång som jag inte riktigt kunde släppa och härom månaden så gjorde jag slag i saken och införskaffade det som det hela handlade om, nämligen en vattenskoter. Jag har väl inte direkt varit så där supersugen på en tidigare och har väl helt ärligt tyckt att det varit en liten onödig pryl som man snabbt skulle tröttna på. Vem vill sitta och köra sjön up och ned, liksom? Men sedan kom tanken om att ta sig ut i naturen och att så där smidigt bara kunna packa med sig en väska och dra ut och tälta på ställen som annars inte skulle varit lika lättillgängliga. Sagt och gjort, när fröet väl är planterat så är det svårt att inte låta det gro, så blev det en i alla avseenden i stort sett ny vattenskoter. Visst, det är fjolårsmodellen men då den hade tuffat på mindre än 10 timmar då jag köpte den så var den i stort ny. Att det skulle bli en Yamaha var självklart då det enligt diverse forum utan tvekan verkar vara den driftsäkraste, plus att jag verkligen gillar det japanska märket. Men riktigt så bra blev det inte. Dessvärre. Eller irriterande nog, bör jag väl säga. Jungfrufärden gick väl bra, även om den faktiskt nog var felande redan då, men den efterföljande turen gick helt klart i motsatta färger. Hellre än bra, med andra ord. Visade sig att en kylslang brustit och en gummimuff på avgassystemet var sprucket, vilket föranledde att hela skrovet fylldes inifrån med vatten. Hur det kunnat hända på en i stort ny maskin och en Yamaha är och förblir en gåta. Att sedan lyckas vaska fram någon som kan reparera i dessa Covid-19 och semestertider är sannerligen inte gjort i en handvändning. Men är det inte garanti, frågar sig nu vän av ordning? Jo, visst är det det men verkstaden skall ju ha tid med. Ständigt denna tid! Oavsett så kunde efter en hel del rundringande till Gävle, där den inhandlades, Övik, Umeå och Sundsvall faktiskt vårt kära Yamaha Center här i Östersund hjälpa mig snabbast. Kunde lämna in liket tisdag em förra veckan och om allt går som det skall med att Yamaha godkänner garantiärendet, att reservdelar finns på Yamahas centrallager i Holland och att inga andra större fel hittas så borde den vara klar till på onsdag. Dock har jag redan missat två kanonhelger med underbart strålande väder. Vad var det nu räven sa om rönnbären? Ja precis…surt! Oavsett så sätter jag min tillit till att den blir klar på onsdag så att den är fit-for-fight till jag startar min semester på fredag. Vill I N T E lägga tid på att rodda med detta på min ledighet. Nä, då vill jag ju köra!!