Jag har aldrig läst manga-serietidningen som utgör förlagan till titelnamnet för detta inlägget och jag har heller inte sett den anime-serie som gjordes under 90-talet. Det som jag dock har gjort är att jag under de senaste dagarna har kikat på de fyra första live-action filmerna som du hittar på Netflix för tillfället; Rurouni Kenshin, Rurouni Kenshin: Kyoto Inferno (2014), Rurouni Kenshin: The Legend Ends (2014) och Rurouni Kenshin: The Final (2021). Att säga att jag kände till något om Rurouni Kenshin sedan innan är nog att ta i lite väl mycket, men jag hade åtminstone hört talas om det under det namn som anime-serien hade; Samurai X. Gick därmed in relativt utan förväntningar eller förutfattade meningar och måste jag säga att filmerna blev en rejäl positiv överraskning för undertecknad. Otroligt välgjorda och snygga i allt från scenografi till koreografi. Som ni förstår vid det här laget så gillade jag filmerna helskarpt och om du inte redan kikat på dem så råder jag dig till att direkt bege dig till Netflix och spana in. Jag undvek de engelskdubbade versionerna, så vet inte hur de är, men i sitt originalspråk så är de helt fantastiska. Till veckan, eller rättare sagt 30 juli, så kommer den femte installationen på Netflix; Rurouni Kenshin: The Beginning (2021). Det här ger dig ju lite tid att kika igenom de första fyra – bra va?