Gårdagen markerade tvåveckorsstrecket för min s.k. fullvaccinering, dvs. att jag fått mina två doser vaccin mot Covid-19. Det blev Pfizer-vaccinet för undertecknad och jag kände faktiskt inte av doserna speciellt mycket alls. Inga biverkningar att tala om med andra ord. Efter första sprutan så blev jag endast lite öm om jag tryckte precis där de injicerade, alltså där de tryckte in nålen, men inget annars. Efter andra sprutan så kändes det lite, lite mer, även om det inte var nämnvärt mycket mer. Det stramade lite grann när jag lyfte armen ovan axeln och när jag prövade att bära lite tungt dagen efter jag fått sprutan så gjorde det lite ont i armen, men efter några dagar så var det borta också. Så, nu efter två veckor har passerat så skall jag då ha förstärkt skydd mot Covid-19 enligt Folkhälsomyndigheten och om man skall tro Ny Teknik så finns det ju helt klart fördelar med att ha fått sina två doser samt att det är just Pfizer-vaccinet man fått:

  1. Enligt Europeiska läkemedelsmyndigheten, EMA, så skall den som har fått två doser Covid-vaccin, oavsett om det är Pfizer, Astra eller Moderna, även ha skydd mot deltavarianten som nu verkar spridas snabbast – Strålande ju!
  2. Pfizer skall ge fullt vaccinerade ett skydd som varar i flera år enligt en studie. Vilket kan bland annat innebära att de som har fått båda doser av vaccinet inte behöver få en så kallad boosterdos – Fantastiskt bra!

Detta i kombination med att man nu kan få ut Covid-passet och kan resa igen känns synnerligen bra. Visst, jag har faktiskt inte lidit så mycket av Covid-isoleringen utan har faktiskt tyckt det varit skönt med att alla ”måsten” försvunnit och att man tvingats hitta andra lösningar för möten och för att driva projekten hemifrån. Men jag skulle ljuga om jag inte sa att det är skönt att kunna röra på sig igen.

The CDC issues encouraging guidance for fully vaccinated individuals – AZ  Dept. of Health Services Director's Blog