Jag gillar de två filmerna som kommit där Tom Cruise gestaltat Lee Childs karaktär Jack Reacher. De har båda varit underhållande actionfilmer och jag hade i stort inga större problem med Tompa i rollen, men det går väl inte riktigt att sticka under stolen med att just den rollbesättningen var så långt ifrån böckerna som man nog egentligen kunnat komma utan att byta kön på karaktären. Jag har inte läst någon av böckerna men som jag förstått det så är ju Reacher där beskriven som extremt lång, extremt bred, långarmad, långbent, med tjock hals och händer stora som middagstallrikar. Han skall vara i 36-års åldern, mörkblond, 196cm lång och väga någonstans runt 100kg, vilket ju Tompa definitivt inte gör. Han var ju 50 år när första filmen släpptes och 54 år när uppföljaren kom och han är ju inte mer än ca 170cm lång och är då definitivt inte mörkblond i håret. Men som sagt, jag gillade ändå filmerna. Kanske för att jag inte läst böckerna. Hur som helst så har Tompa nu hoppat av rollen och Amazon Prime är på G med en serie baserad på karaktären istället där Reacher ser ut mer som han skall, förutom att han i böckerna då inte direkt beskrivs som någon skönhet; hans ansikte såg ut som om det hade blivit hugget ur sten av en skulptör som hade förmåga att göra det men inte så mycket tid. Oavsett så tycker jag att serien ser bra ut utifrån trailern nedan, vad tycker ni?