”A Déjà Vu is usually a glitch in The Matrix”

Vet inte riktigt vad jag skall tro om den nya Matrix-filmen som har premiär om några dagar. Första filmen tog mig verkligen med storm när den kom. Mitt fokus hade helt legat på Star Wars: Episode I – The Phantom Menace  som skulle släppas under året och bröderna (numera systrarna) Wachowskis lilla pärla till film hade helt flugit under min radar. Herregud vilken film jag tyckte, tillsammans med så många andra, den var! Klurig historia, bra skådisar trots en lite träig Keanu och med specialeffekter som var stilbildande och håller än i dag. Direkt när jag börjar se den så sugs jag in i handlingen och njuter för fulla drag. Betyg 5 av 5 vita kaniner.

”It happens when they change something”

Uppföljarna håller ju dessvärre inte riktigt lika hög klass. Reloaded är väl egentligen inte så illa och innehåller en hel del coola saker, såsom jakt-/actionscenen på motorvägen och fightscenen mot alla kloner. Det som inte var bra med den var dock hela alltet med människornas sista stad och den helt obegripliga och horribla ravedansscenen. Betyg 3 av 5 röda piller.

”Happen when they change something”

Sedan har vi ju då Revolutions som inte direkt rosade marknaden. Den helt klart svagaste av de tre tidigare filmerna. Slutfightens antiklimax i regnet till att börja med, sedan har vi Neos krafter utanför The Matrix och för att inte tala om det ologiska i att dataprogram kan ta över en människa i den verkliga världen. Horribelt uselt! I övrigt så är det väl en knappt okej film att fördriva tiden med till trots av det ovannämnda. Det är utan tvekan den svagaste i serien hittills. Är faktiskt inte ens sådär förtjust i actionscenerna när Zion slåss mot Sentinels heller, även om de fläskat på. Betyg 2 av 5 blå piller.

”Change something”

Som ni ser så har ju filmernas kvalitet sjunkit markant från första delen och därför känns det kanske inte jätteinspirerande med den fjärde filmen; Resurrections. Men man vet ju aldrig! Kanske är den precis lika bra som första filmen? Man kan ju endast hoppas, tänker jag. Hoppet är ju det sista som överger en.

”It happens when…”

”It happens when they change something”