Så var man tillbaka på jobbet efter julen igen. Underbart är kort, brukar det väl heta och det måste ju varit extra underbart i år för själva julen sa bara swoosh så var den över. Nu var det ju en extremt arbetsgivarevänlig jul över lag så kanske inte så konstigt. Men, men, lite skönt att vara tillbaka på jobbet ändå, speciellt eftersom många är lediga och man hinner därmed med att fixa med saker som annars fått stå tillbaka.

Fast även fast julen är över så är ju inte firandet över. Tvärtom faktiskt. Mellandagarna präglas av födelsedagsfirande då samtliga tre söner i min systers familj fyller år mellan annandagen och trettondagen. Först ut i firandet blev den äldste broderns födelsedag i dag där han tog steget in i tonåren. Firandet innehöll allt från fika med tårta, till middag, till TV-spelande, till bio nu på kvällen. En lyckad dag för honom utifrån allt vad det verkade.

Om man är det minsta intresserad av film så vet man att det inför den senaste Spider-Man-filmen, med samma tagline som titeln på detta inlägg, så har det cirkulerat det ena vilda ryktet efter det andra gällande vilka skurkar som skulle dyka upp, hur Multiverse-konceptet skulle spela in, vilka gästspel vi skulle få se från tidigare Spider-Man-filmer och inte minst vilken koppling, om någon, det skulle bli till Netflix olika Marvel-serier. När vi så nu ikväll bevistade den lokala biografen här i ÖSD och kunde avnjuta filmen själva så kan jag nog konstatera att de flesta av ryktena inte var så vilda trots allt, utan att det mesta som det spekulerats om faktiskt var sant på ett eller annat vis. Filmen tar vid relativt omgående från punkten där den tidigare filmen, Far From Home, slutade och som helhet så tycker jag filmen var bra. Den lider lite av samma sak som samtliga Marvel-produktioner efter Infinity War/Endgame, dvs att det blir lite samma-samma, men att de nu spelar in Multiverse gör att det kommer in element som gör det hela lite mer intressant. Mer än så tänker jag inte avslöja om du inte sett den än. Det är inte den bästa filmen jag sett, inte heller den bästa Marvel-filmen, men den var bra. Liiite för lång för sitt eget bästa, men det är det många filmer som lider av idag, och vissa saker blir lite väl tonårsaktiga i sin framtoning även om jag förstår att det är precis det som de vill. Oavsett en habil produktion som jag inte tycker du skall missa även om den kräver att du sett de tidigare installationerna för att du skall ha någon behållning av den.

Betyg: 3 spindlar av 5 möjliga