Jag tillhör verkligen inte de där vaccinförnekarna som härjar runt och sprider en massa rykten som inte är sanna och anser faktiskt att det nog är lite av en skyldighet att vaccinera sig mot Covid-19 utifrån det läge som världen nu befinner sig i. Eller åtminstone så bör de som kan vaccinera sig göra det. Ta vaccinet alltså. Jag förstår att det finns de som är allergiska eller som av andra medicinska skäl inte kan ta sprutan, vilket må så vara, men för alla andra borde det faktiskt vara obligatoriskt. Jaja, jag vet att jag säger emot mig själv gällande vad jag brukar tycka. Min inställning brukar vara att staten inte skall lägga sig i och bestämma vad jag som enskild individ skall göra, men i detta fallet tycker jag det är annorlunda. Överlag så har vaccin räddat mänskligheten genom historien och varför vi skall anse denna pandemi som annorlunda är för mig oförståeligt. Med det sagt så tog jag min första dos vaccin i juni ifjol och jag fick min andra dos under andra halvan av juli. I båda fallen så var det Pfizers vaccin jag fick och peppar, peppar, så har jag så här långt lyckats klara mig från att drabbas av coronaviruset. Jag har testat mig flertalet gånger, både snabbtest och PCR-prov, och har vid samtliga tillfällen varit negativ (vilket ju i sig egentligen är tråkigt, är ju alltid roligare att vara positiv här i livet 😄). När nu så Omikron-varianten härjar som värst så är jag glad att jag idag fick min tredje dos, den så kallade boosterdosen, och denna gång så fick jag Modernas vaccin. Vid de tidigare två tillfällena så kände jag inget speciellt, lite ont i armen efter andra sprutan bara, men frågan är ju hur jag reagerar nu på en annan typ? Än så länge, så här en 4 timmar senare så känns det trots allt ganska så bra, men får väl se hur natten förlöper. Så nu är man väl förhoppningsvis så rustad som man kan vara ett tag till, så jag hoppas verkligen att jag även fortsättningsvis slipper viruset i fråga.

Amnesty med flera: ”Sverige måste agera för rättvis fördelning av vaccin” -  debattartikel publicerad 3/2 2021 - Amnesty Sverige