Den 2 september så börjar en ny tidsålder, i alla fall om vi skall lita på Amazon. Då drar nämligen deras Lord of the Rings, eller Sagan om Ringen ifall vi nu skall köra det på svenska (eller är det Härskarringen? Eller kanske till och med Ringarnas Herre?), TV-serie igång. Premissen är, enligt Amazon själva, de heroiska legenderna från den mytomspunna Andra Åldern i Midgårds historia. Historien, som utspelar sig tusentals år före händelserna i The Hobbit, eller Bilbo (fast det kanske är Hobbiten?), och Sagan om Ringen, tar oss tillbaka till en tid då stormakter formades, kungadömen steg till ära och föll i ruiner, osannolika hjältar testades, hoppet hängde i den finaste av sköra trådar och de värsta av skurkar hotade att täcka hela världen i mörker. Vi får besöka allt från de mörkaste djupen av de dimmiga bergen, till de majestätiska skogarna i alvhuvudstaden Lindon, till det hisnande öriket Númenor, till de yttersta delarna av kartan som utgör J.R.R. Tolkiens magiska värld. Äventyret börjar alltså den finaste av alla månader och jag är officiellt väldigt taggad!