Vet inte riktigt, men jag tror inte att jag skrivit om fjolårets kanske bästa skiva här i bloggen? För det är vad den var, skivan Kids in a Ghost Town. Bäst! Den nostalgidrypande 80-talsinramningen är bara helt underbar och går verkligen hem hos undertecknad. Bandet som lyder till namnet på detta inlägg har en lika underbar som underhållande historia bakom sig. I medlemmarnas ungdom, på just det glada 80-talet, så bildade man Nestor men av olika anledning så lade man ned bandet i mitten på 90-talet. När pandemin slog till så började man reflektera över forna dagar och vips så återförenades man för att spela in den där skivan som aldrig blev av för 30 år sedan. Vilken återförening och vilken skiva det blev sedan! Första singeln On the Run är en helt fantastisk låt, för att inte prata om pianoversionen som är helt magisk(!), och har den där sköna 80-talsvibben som genomsyrar hela produktionen. Låten 1989 sätter även den tonen direkt med ett intro som härmar ett intro på en gammal VHS-kassett plus att man lyckats värva Per Ragnar från den gamla TV-serien Tre Kronor till att spela en besatt präst och i samma musikvideo få Tina Leijonberg som en pilsk körsångerska. Vad säger väl inte det om ambitionerna och lekfullheten? Sedan så har vi ju verkligen låten som definierar 80-talet när man river av en duett med självaste bystdrottningen från eran; Samantha Fox, i den fina Tomorrow, komplett med MTV-logga och allt. I stort skulle jag vilja säga att det inte finns en enda svag låt på skivan, vilket rekommenderas å det varmaste i sin helhet, men min absoluta favorit är faktiskt avslutningslåten på skivan; It Ain’t Me, även om också Perfect 10 (Eyes Like Demi Moore) är riktigt bra. Så vad jag vill ha sagt med detta är att ifall du inte hittat Nestor och Kids in a Ghost Town än så råder jag dig att verkligen leta upp dem och lyssna. Du kommer inte att ångra dig!

Nu är de på gång med nästa installation och första låten inklusive den obligatoriska musikvideon har släppts och vet du ditt eget bästa så vill och bör du inte missa denna heller: