Ikväll så gästade Sabaton staden för sin sista spelning i nuvarande turnén som flyttats fram, som så mycket annat, av Corona-pandemin i omgångars omgångar. Var själv inte på konserten då Sabaton inte tillhör någon favorit. Inte alls faktiskt. Egentligen så tycker jag nog det endast är den svenska versionen av Carolus Rex-skivan som är uthärdlig och den låt som stått emot tidens tand bäst där är utan tvekan En Livstid i Krig. Största anledningen till att de inte är någon favvo är att jag tycker sångaren är fruktansvärt kass, speciellt när han sjunger på engelska. Visst, det kanske är deras grej att låta så där svengelsk men det spelar liksom ingen roll då det blir bara dåligt oavsett. Jag agerade dock chaffis till och från spelningen som ägde rum i sporthallen och enligt de på plats så var det bra. Eller riktigt bra till och med. Vilket ju var kul för dem och det är ju alltid bättre att uppleva band live då man lever sig in mer.

En rolig anekdot som jag fick berättade för mig var att tydligen så var det en person som budade hem ett Sabaton-paket när bandet besökte Musikhjälpen ifjol och vinsten var att han fick gå på alla Sabatons konserter gratis. Han var på plats i Östersund och det markerade att han gästat 28 av de 30 konserter som Sabaton gjort på turnén – kul!