Midsommarhelgen spenderades på ett sätt som jag aldrig gjort förut; seglandes! Jag mönstrade dagen före midsommarafton på och tillsammans med min gamle vapendragare och tillika nu Kapten på skutan så styrde vi blicken mot horisonten och anammade Jack Sparrows citat ”Wherever we want to go, we’ll go”. Vindarna bar oss mot Ölands norra udde och snabbare än snart, till och med utan att jag blev speciellt sjösjuk även om mina landben kände av det, så hade vi nått Byxelkrok där vi stannade ett par dagar innan vi seglade mot Böda och sedan tillbaka till Oskarshamn där vi utgick ifrån. Jag skall inte säga att jag fick blodad tand men kan definitivt förstå tjusningen med segling och friheten när man är där ute på öppna havet med bara solen som sällskap. Tacksam för möjligheten att fått segla, tiden jag fick spendera med min vapendragare och en riktigt trevlig midsommarhelg som temat till trots förlöpte utan minsta lilla inmundigande av rom. Nästan så man kan tro att vi inte är riktiga pirater! Vi fyllde visserligen rom-frånvaron med andra spritdrycker men det räknas väl inte när man är på havet, gör det? Jaja, vi kände oss som Barbossa och Sparrow i alla fall, vilket ju är det som räknas!