Ikväll så besökte jag, syster yster och en av systersönerna den lokala biografen här i Östersund för att avnjuta den senaste installationen av Marvel-filmer och tillika den fjärde i raden av Thor-filmer; Love and Thunder. Betyget från systersonen var att den var bra, vilket även syster yster höll med om. Själv skulle jag vilja säga att den var roligare än den var bra men det är inget snack om att den underhöll för stunden. Med en kavalkad av kända gästskådespelare åtföljt av ett tungt soundtrack som mestadels innehöll Guns N’ Roses-alster så är det en habil popcornrulle. Det bästa i filmen var två saker där det första var en riktigt stabil rollprestation av Christian Bale som filmens antagonist i form av Gorr the God Butcher. Måste säga att Bales skådespeleri lyfter filmen och att han är en av vår tids största skådespelare råder det nog inget tvivel om även om han inte är någon personlig favorit. Det andra som var riktigt bra var faktiskt att Dio’s gamla slagdänga Rainbow in the Dark, som alla dagar i veckan är bättre än allt som Guns någonsin gjort, även om Guns vuxit som akt med åldern hos mig, inledde sluttexterna på ett alldeles förträffligt sätt. Överlag en bra film där soundtracket (där även ABBA dyker upp), komedin och framförallt Bale lyfte historien till en njutsam avkoppling från verkligheten.