Är nyss hemkommen från den tredje SM-finalen mellan HV och FBK här i Kinnarps Arena och måste säga att någon vidare match var det inte. Började lovande i första perioden med fart och fläkt från HV:s sida och ett FBK som stod upp starkt i försvarsspelet. När så sedan andra perioden drog igång så kopplade FBK snabbt grepp om händelserna genom två snabba mål. Matchen mattades därefter avsevärt tempomässigt och det blev egentligen aldrig någon fart att tala om efter det. På det stora hela en rättvis seger till FBK som hade bra kontroll på tillställningen under de 60 spelade minuterna.

Har blivit lite av en ”periodare” på sista tiden, fast kanske inte i den betydelse som många förknippar ordet med. Skrev ju för ett par inlägg sedan om min Renny Harlin – period och jag har nu haft lite av en annan period. Jag har förberett mig inför den nya Terminator-filmen, med undertitel Salvation, som har biopremiär 21 maj. Hur har då denna förberedelse gått till? Genom att titta på allt Terminatorrelaterat i film och TV väg som finns givetvis. Givetvis så är det även högupplöst som gäller då Arnold gör sig så mycket bättre i 1080p, tycker ni inte? Här kommer en uppräkning av innehållet i min ”Terminator-period”, håll till godo:

The Terminator

James Camerons klassiker som håller måttet än idag. Visst är vissa av specialeffekterna lite föråldrade idag men Arnold är bara så rätt i rollen som iskall mördarmaskin från framtiden. Sådan ”match-making” får en nästan att tro på ödet och att man föds till en specifik uppgift. Men bara nästan. Visst var actionfilmerna bättre på 80-talet? Eller är jag bara nostalgisk?

<!–
WriteFlash('’);
//–>
Terminator 2: Judgment Day

Uppföljaren från 1991 är en av de bästa actionfilmerna någonsin och det absolut bästa som Cameron gjort till dags dato, vilket inte vill säga så lite. Arnold är lika perfekt som i första filmen och specialeffekterna, som var helt nyskapande på sin tid, är helt enkelt lysande än idag. En film som är ett absolut måste att ha sett. Minns fortfarande första gången jag såg den på den ytterst mediokra biografen i Östersund på premiärdagen. Lika bra nu som då.

<!–
WriteFlash('’);
//–>
Terminator 2: 3D – Battle Across Time

Inte så mycket att se egentligen. Del av en åktur hos Universal Studios men är väl allmänt känd som en av dåtidens mest påkostade då de medverkande skådisarna från T2 fick rejält betalt för dessa få minuter. Om ni tycker det hoppar i handlingen och är ologiskt så skall det vara så. Historien fylls ut av skådisar på en scen däremellan.

<!–
WriteFlash('’);
//–>
Terminator 3: Rise of the Machines

En film som lämnar en del i övrigt att önska. Inte direkt dålig men inte direkt bra heller. Tar man den för vad den är så är den väl okej, men när den bygger på två tidigare mästerverk så är den en besvikelse. Arnold gör sitt jobb exemplariskt som vanligt fast den övriga ensemblen får knappt godkänt. Rollbesättningen kunde vart bättre för att uttrycka det hela snällt. Fast gillar man Terminator, och vem gör inte det?, så är den ett måste.

<!–
WriteFlash('’);
//–>
Terminator: The Sarah Connor Chronicles

En bra TV-serie som jag följt ett tag nu. Är inne i slutet av sin andra säsong och har hittills hållet en relativt jämn hög lägsta nivå. Gjuter lite nytt kött och blod i serien samtidigt som den verkar fungera som en bra brygga till den nya filmen. Väl värd att se om ni inte redan gjort det.

<!–
WriteFlash('’);
//–>
Terminator 4: Salvation

Det går väl inte att göra denna lista utan att lägga in teasern och trailerna för den nya filmen. Förväntningarna är höga och jag tror, till skillnad från en hel del kritiker, att Christian Bale passar perfekt i rollen som John Connor. Enda orosmolnet på en annars klarblå himmel är väl regissören McG. Hans tidigare verk har väl inte direkt rosat marknaden, eller vad säger ni om: Charlie’s Angels 1 & 2, samt We are Marshall. Fast å andra sidan så står han ju bakom undertecknades favoritserie; Supernatural, så det kan nog bli bra i slutändan ändå. Vad tror ni?

<!–
WriteFlash('’);
//–><!–
WriteFlash('’);
//–><!–
WriteFlash('’);
//–>