Andraplatsen innehas av en av de största musikgenierna genom tiderna och är den video som kanske är den mest självklara på denna lista:

#2: Michael Jackson – Thriller

En ljuvlig påminnelse om en forna storhet. Ja, jag vet att han inte är död än och att han skall ge sin avskedsturné i London i sommar men att tillstå att han är lika stor idag som på 80-talet är att sträcka på sanningen en aning väl mycket. Denna fenomenalt superba video brukar anses som den bäste av de bästa, videon med stort V eller kort och gott nummer ett. Hos mig är den nummer 2 men det hindrar inte att den är suveränt bra och en stilbildare på alla plan. Sedan att Michael Jackson är en personlig favorit underlättar ju också. Kanske den störste musiker vi haft som dessvärre gjort en del konstiga val i sitt liv som han kommer att bli ihågkommen för. Men det är videon tillsammans med den suveräna låten som skall avnjutas här, inte Wacko-Jackos liv och leverne. Regissören John Landis är verkligen en visionär inom filmkonsten och har varit en stilbildare på många sätt. Förutom denna så har han även regisserat Jacksons Black and White video samt filmer såsom Three Amigos, Spies Like Us (fin koppling till Chevy i förra inlägget, va?), Blues Brothers och framförallt An American Werewolf in London. Samtliga mästerverk på sitt eget sätt.

Endast förstaplatsen kvar nu gott folk, men innan vi ger oss på den så tänkte jag att vi skulle titta på några bubblare som inte riktigt klarade sig in på listan denna gången. Bra, va? Vilka det är får ni se nästa gång…

#3: Paul Simon – You Can Call Me Al
#4: Eagle-Eye Cherry – Save Tonight
#5: A-ha – Take on Me