Den första bubblaren som inte riktigt klarade sig in på listan är nedanstående personliga favorit:

Bubblare 1: Twisted Sister – I Wanna Rock

Detta är en riktig rockklassiker som jag minns att vi grabbar avgudade när den gavs ut i mitten av 80-talet. Minnet tryter angående vart jag såg videon back then, för jag har svårt att tänka mig att det var på vår ”DDR-TV”, som Filip & Fredrik skulle uttryckt det. Men såg den det gjorde jag för jag minns väl hur den var det stora samtalsämnet på skolgården dagarna därefter. Visst är videon sådär B-filmsaktigt härlig? Och låten går ju inte av för hackor heller. Enda som väl lämnar en del att önska är ju utstyrslarna men då det är 80-tal så är de förlåtna. Såg faktiskt Dee Snider live under min studietid i Umeå, utan smink och 80-talskläder, och han var faktiskt rätt okej runt millenieskiftet med. Videon tog sig nästan in på listan. Nästan, nästan…

Nästa gång kör vi på bubblare nummer två för att sedan ge oss i kast med den välförtjänta segraren. Kanske gör vi även en topp 3 på sämsta musikvideorna. Men bara kanske….

#2: Michael Jackson – Thriller
#3: Paul Simon – You Can Call Me Al

#4: Eagle-Eye Cherry – Save Tonight
#5: A-ha – Take on Me