Har de senaste dagarna lirat en hel del Punch Out! till Wii och måste säga att de lyckats fånga den där speciella andan som orginalet hade. Eller orginalet och orginalet. Det kom ju ursprungligen ut som ett arkadspel, vilket jag inte har spelat, men konverterades ju till NES vilket i min värld är ”orginalet”. Vet inte hur många gånger jag spelat det till NES, och för den delen även till Wii eftersom jag laddat ned det från Virtual Console, men måste säga att jag fortfarande klassar det som ett av de bästa spelen som gjorts. Det kom inte med på min 10-topplista över spel men det var bra nära (såhär i efterhand kanske jag skulle revidera min lista en aning, men det får bli en annan gång). Uppföljaren till SNES som Big N så fyndigt döpte till Super Punch Out! skall väl vara mer troget arkadorginalet men saknar lite av den charm som NES versionen hade/har. Har inte spelat det lika mycket som NES upplagan men ett antal timmar har det blivit i alla fall. Ett bra och underhållande spel? Japp! Ett mästerverk? Nja. Så hur står sig då Wii versionen mot dessa två (3!?) giganter? Jorå, det behöver då inte stå och skämmas för sig. Är riktigt, riktigt bra och levererar en spelglädje som endast spelhuset i Japan kan lyckas med. Jag vet att det är utvecklat av Next Level Games och inte Nintendo, men tror verkligen någon av er att the Big N inte stått och tittat över axeln hela tiden? Precis, tänkte väl det. Charmen, igenkänningen och utmaningen finns där. Exakt som det skall vara. Gillar spelet helskarpt och man tröttnar aldrig på att spela om det. Inte än i alla fall. Nä, tror jag skall ta och spela lite innan maten…

Egentligen skulle detta inlägg handla om något helt, eller nja, kanske inte helt, men om något annat. En början på en ny lista faktiskt. Får bli nästa inlägg istället….

<!–
WriteFlash('’);
//–>