På ett helt ologiskt logiskt vis, i Monty Python’s anda, tänkte jag att vi skulle gå direkt från plats fem på listan till plats ett. De däremellan tar vi sedan. Visst är det fint att få bestämma allt själv och då trotsa allt vad uppsatta regler och lagar säger. För vem är det egentligen som bestämt att man måste räkna nedåt en efter en i kronologisk ordning? Inte jag i alla fall och eftersom detta är undertecknades domvärjo så blir det som jag vill. Här kommer således nummer 1 på listan över världens bästa TV-spelsmusik genom tiderna…..

”..winter changed into spring, spring changed into summer, summer changed
back into winter, and winter gave spring and summer a miss and went
straight on into autumn..”

– Monthy Python & the Holy Grail

#1 – ”Bloody Tears” (Castlevania-series)

Att Castlevania, som serien kallas här i väst, innehåller helt underbart fantastisk TV-spelsmusik är snudd på en underdrift. Musiken i samtliga spel är faktiskt helt fantastisk och gör att upplevelsen när man spelar spelen blir så mycket mer påtaglig. Från de inledande tonerna i Vampire Killer från första spelet har jag varit fullständigt fast i den gotiska och mörka musiken som utgör ljudbilden i familjen Belmonts m.fl. äventyr. Faktum är att jag brukar ofta gå och nynna på musik från de olika Caslevania spelen i min vardag och av någon anledning är det främst Wicked Child som fastnat. Den absoluta favoriten är dock denna låt som hade premiär i det andra NES-spelet, ”Simon’s Quest”. Ett helt underbart välkomponerat stycke som därefter blivit ett signum, precis som Vampire Killer, till Castlevania-serien. Låten förekommer i stort sätt i varje inkarnation därefter och den blir nästan bara bättre och bättre med åren. Lyssna nedan på de olika versionerna och njut av TV-spelshistoriens allra finaste ögonblick när det kommer till musik. Lovely…

Tips från coachen:
Följ den här länken så kan ni höra ett underbart medley av Vampire Killer och Wicked Child av en fullskalig symfoniorkester…

Bloody Tears av rey187
<!–
WriteFlash('’);
//–>
Bloody Tears (and Simon’s Theme) av NightShader1

<!–
WriteFlash('’);
//–>
Bloody Tears remix av SSH!

<!–
WriteFlash('’);
//–>
Orginal Bloody Tears från Castlevania II – Simon’s Quest (NES)
<!–
WriteFlash('’);
//–>
Bloody Tears från Castlevania: Dracula X Chronicles (PSP)
<!–
WriteFlash('’);
//–>
Bloody Tears från Castlevania Judgement (Wii)
<!–
WriteFlash('’);
//–>
Bloody Tears Collection
<!–
WriteFlash('’);
//–>
———————-

#1 – Bloody Tears (Castlevania-series)
#2 –
#3 –
#4 –
#5 – Kraid’s Lair (Metroid-series)