Femman kom, ettan kom, tvåan kom, fyran kom, trean kommer så småningom. Vi fortsätter väl på det okonventionella sättet och presenterar både plats två och fyra på samma gång. Visst är det uppfriskande att bryta mot konventionerna? Plats tre är en karamell som vi suger ett litet tag till på. Som en god Vicks citrontablett. Ni vet, de där trekantiga. En favvo från när jag var liten…

#4 – ”Black Rose” (Eternal Darkness – Sanity’s Requiem)

Att jag gillar musiken från det TV-spel som jag klassar som det bästa som gjorts kommer nog inte som någon större överraskning för någon. Visst, det finns snyggare spel, spel med bättre kontroll, ett väldigt fåtal spel med bättre musik men i slutändan så är det helheten som gör det. Musiken i det Call of Cthulu-inspirerade spelet skapar en perfekt stämmning och följande stycke är min absoluta favorit. Silicon Knights var faktiskt snälla nog att skapa ett dedikerat Soundtrack till spelet som gick att beställa via Nintendo Power. Grymt bra OST som rekommenderas att ni söker reda på…

Black Rose av Steve Henifin från Eternal Darkness – Sanity’s Requiem OST
(NGC)
<!–
WriteFlash('’);
//–>
#2 – ”The Wastelands” (The Last Ninja)

Att säga att The Last Ninja är ett av de bästa spel som gjorts är verkligen ingen överdrift. Har spelet helt sjuka mängder Last Ninja, eller kanske främst Last Ninja 2, i min ungdom trots att jag aldrig ägde någon av datorerna som det släpptes på. Man kan lugnt säga att det är C64:ans flaggskeppsserie då spelen oftast förknippas med denna underbara hemdator med det legendariska SID-chippet. Men det kom faktiskt på andra hemdatorer såsom Spectrum m.fl. som fanns vid samma tid. Fast en sak skilde. De hade inte det nämnda SID-chippet med sitt unika sound. Killen hela dagen som skapade detta underbara musikstycke var Ben Daglish. En kung bland kungar när det kom till att bemästra SID-chippet. Musiken från det första spelets första bana är det som etsat sig fast mest. Lyssna och njut av både orginalet och svenska Instant Remedys remix nedan. Var så nära att denna blev etta, men föll på målsnöret mot Castlevania-klassikern..

The Wastelands av Instant Remedy

<!–
WriteFlash('’);
//–>

Orginal The Wastelands från The Last Ninja (C64)
<!–
WriteFlash('’);
//–>
———————-

#1 – Bloody Tears (Castlevania-series)
#2 – The Wastelands (The Last Ninja)
#3 –
#4 – Black Rose (Eternal Darkness – Sanity’s Requiem)
#5 – Kraid’s Lair (Metroid-series)