Givetvis så fanns det ju en massa spelmusik som inte riktigt klarade sig in på topp-5-listan över den bästa TV-spelsmusiken genom tiderna. Ta bara exempel på spel som Zelda, Kid Icarus, Sonic, Chrono Trigger & Chrono Cross m.fl som alla har underbar musik. Dock saknade de det där lilla extra. Det fanns dock ett spel som snubblade precis på målsnöret. Ett spel med helt underbar musik faktiskt och ett som blivit lite signifikant med spelmusik från 8-bits eran. Vilket det är? Läs nedan..

Bubblare – ”The Moon” (Duck Tales)

Har svårt att minnas hur många gånger jag spelat igenom spelet ifråga men det är otaliga. Köpte spelet när det släpptes här i Sverige i slutet av -80, början på -90 och avgudade det från ögonblicket som jag stoppade in det i NES konsolen under familjens TV. Capcom hittade precis den rätta Disney-charmen kombinerat med den suveräna spelmekaniken man utvecklat i Mega Man-spelen, som för övrigt även de har ett suveränt soundtrack som är värt att
kolla in. Har aldrig i någon egentlig mening sett TV-serien, inte vad jag minns i alla fall, men det kan ju bero på att jag befann mig i en ålder då det inte riktigt gick att rättfärdiga att titta på tecknade serier på TV. Förvisso har jag väl alltid gillat tecknad film och har väl sedan -92 varit förtjust i Disney’s Beauty & the Beast film men ett sådant fan som min mor är av tecknat är jag inte. Fast nu håller jag på att drifta iväg, får bli en blogg om tecknad film vid ett senare tillfälle…

Capcom släppte även en uppföljare till spelet samt ett flertal andra Disney titlar i samma anda och även om de är bra och har bra musik så når de inte riktigt upp till Duck Tales. Den klart starkast lysande stjärnan på Duck Tales spelmusik himlavalv är utan tvekan temat från månbanan. Lyssna nedan och njut av en riktig klassiker och får ni chansen att spela igenom spelet, vilket ni kan få om ni besöker undertecknade, så ta då för allt smör i småland vara på den chansen…

”The Moon” from Duck Tales (NES)

———————-

#1 – Bloody Tears (Castlevania-series)
#2 – The Wastelands (The Last Ninja)
#3 – Halo Theme (Halo-series)
#4 – Black Rose (Eternal Darkness – Sanity’s Requiem)
#5 – Kraid’s Lair (Metroid-series)