Har i tidigare inlägg, tex här, nämnt filmproduktionsbolagen NU Image och Millennium Films som bl.a. står bakom Dolphans Executive Command och Sly’s superactionrökare The Expandables. Har även nämnt deras planer på nyinspelningar av filmerna om Robert E Howards barbarhjälte Conan och amazon Red Sonja. Tänkte att vi nu skulle fokusera lite på Red Sonja som för tillfället siktar på att starta filmningen under 2010 för att släppas efter Conan-filmen, men den tar vi en annan gång. Låter det som en bra idé, eller? Oavsett vad ni tycker så gör vi det ändå…

1985, efter framgångarna med de två Conan-filmerna, så försökte man sig på att göra en filmversion av den rödhåriga svärdsdrottningen med Birgitte Nielsen i huvudrollen. Ett mindre lyckat projekt skulle det visa sig och trots att man rollbesatte Arnold i en Conan-liknande roll, egentligen bara karaktärens namn som skilde, och fick soundtrackfantomen Ennio Morricone att skriva musiken så floppade filmen rejält. Spelade in långt under budget och faktum är att filmen är riktigt usel. Som undertecknade ser det så begick man två stora misstag; för det första gav man en fullkomligt usel skådespelerska huvudrollen och därefter försökte man göra om Red Sonja till en kvinnlig version av Conan. Dömt redan på förhand. Visst har filmen sina ögonblick men för det mesta är det rent skräp. Inte ens så dålig att den blir bra.

I en episod, titulerad ”Red Sonja”, i den kortlivade Conan TV-serien så spelades den rödhåriga skönheten av Angelica Bridges. Ingenting att direkt lägga på minnet.

Den nya filmen kan med andra ord inte prestera sämre än sin föregångare. Eller ”ingenting är ju omöjligt” som Gunde säger, men nog skall det vilja mycket till. Huvudrollsinnehavare denna gång är Rose McGowan känd från Grindhouse-filmerna och TV-serien Charmed. Producerar gör ingen mindre än Robert Rodriguez vilket väl bådar gott samt i regissörsstolen så sitter Douglas Aarniokoski som agerat assisterande regissör till en rad filmer. Inte minst till Roudrigez. Så det ser väl okej ut där också. Man har även lovat att vara mer trogen serieförlagan denna gång vilket är positivt samt förhoppningsvis så har man inte ett sådant Conan-komplex. Den gamla var ju definitivt som en ”Kvinnor kan”-version av den store Cimmeriern.

Grunden finns ju där för att det skulle kunna bli bra. Vad tror ni? Viss skepsis infinner sig hos undertecknade men det gäller ju att ha ett öppet sinne och inte döma något på förhand. Gäller att se möjligheterna så därför tror jag det kommer bli kanoners.. 🙂

Red Sonja – Trailer (1985)
<!–
WriteFlash('’);
//–>
Conan – from ”Red Sonja” episode

<!–
WriteFlash('’);
//–>
Ennio Morricone – Red Sonja Soundtrack
<!–
WriteFlash('’);
//–>